Meie sumosportlane tegi ajalugu

Autor: Rahel Lepp • 9. oktoober 2023
Jaga lugu
Vasakult: Meelis Höövelson, Alonso Gonzalez Margalef, Kaido Höövelson
Autor: Erakogu

Möödunud nädalavahetusel toimus Jaapanis Tokyos sumo MM, kus Eesti koondis noppis mitu medalit. Lääne-Virumaa sportlastest tegi ajalugu 18-aastane Alonso Gonzalez Margalef, kes jõudis täiskasvanute open kategoorias pronksmedalile.

Sportlane jäi alla vaid ukrainlasele Oleksandr Veresjukile (kuld) ja mongoollasele Batsuuri Namsaraijavile. Teine pronksmedal läks jaapanlasele Taisei Matsuzonole.

Viimati tuli sumo MMil Eestile täiskasvanute võistlustel medalikoht viisteist aastat tagasi, 2008. aastal, kui hõbemedalile tuli Epp Mäe. „Täiskasvanud meeste arvestuses aga võideti viimane MM-medali 22 aastat tagasi, 2001, kui hõbemedali sai Aap Uspenski,“ rõõmustas koondise peatreener Meelis Höövelson oma hoolealuse tulemuse üle.

Vasakult: täiskasvanud meeste open kategooria medalivõitjad Oleksandr Veresjuk (Ukraina, kuld), Batsuuri Namsaraijav (Mongoolia, hõbe), Alonso Gonzalez Margalef (Eesti, pronks), Taisei Matsuzono (Jaapan, pronks).
Autor: Erakogu

Pühapäeval olid võistlustules täiskasvanud ja nimetatud pronksmedalile eestlased lisa ei saanud.

Laupäeval olid dohyol juuniorid, kus Eesti koondise liikmed võitlesid välja õige mitu medalit – kõrgeimale kohale, hõbedale, tuli koondise liige Stefan-Lauri Mölder (-80 kg), lisaks said individuaalvõistluste pronksid Mariette Liigend (raskekaal), Kai Kliiman (absoluutkaalus) ja Karlis Bollverk (absoluutkaalus).

Juunioride meeskondlik pronks. Vasakult: Alonso Gonzalez Margalef, Anatoli Zadorožnõi, Karlis Bollverk, Stefan-Lauri Mölder.
Autor: Erakogu

Juunioride meeskondlikus võistluses saadi samuti kaela pronksmedalid, meeskonda kuulusid Alonso Gonzalez, samuti Eesti Karude sportlane Anatoli Zadorožnõi, Stefan-Lauri Mölder ja Karlis Bollverk.

Rakvere neiu Kärolin Tammre jõudis samuti kõrgetele kohtadele - juunioride arvestuses individuaalse viiendale ja täiskasvanute arvestuses neljandale kohale.

„Nii suurt medalisaaki maailmameistrivõistlustel ei ole Eesti varem saanud,“ märkis Höövelson ja avaldas tänu kultuurkapitalile, Rakvere linnale ja Vinni vallale, kelle abil võistlusreis tõusva päikese maale teoks sai.

„MM näitas, et ettevalmistus läks asja ette, võistlused näitasid ette nõrgad kohad ja tulemused annavad medillootust ka järgmisel kuul Šveitsis toimuvatel juunioride EM-il, kuhu sõidame noortekoondisega,“ märkis peatreener.

Eesti koondise noori ootav juba novembris ees Euroopa juunioride mõõduvõtmine.
Autor: Erakogu

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!