Rakvere haigla sünnipäeval räägiti haiglavõrgu tulevikust

Autor: Andres Pulver • 13. oktoober 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Haigla sünnipäeva paneeldiskussioonis osalesid Maire Suurkivi (vasakult), Ain Suurkaev, Kersti Esnar, Toomas Kariis, Pille Mukk ja Arvi Vask.
Autor: Andres Pulver

Maakonnahaiglatel, seal hulgas ka Rakvere haiglal, on kindel koht Eesti tervishoiusüsteemis ning need ei kao kuhugi, leiti neljapäeval Rakvere haigla 150. aastapäevale pühendatud konverentsil.

Rakvere haigla kutsus oma sõbrad ja koostööpartnerid neljapäeval OG Elektra sündmuste keskusesse, et pidulikult tähistada 150 aasta möödumist haigla avamisest Rakveres.

Ajaloolane Uno Trumm väitis, et järjepidevalt on haigla tegutsenud küll 1873. aastast, kuid esimesed kirjalikud märked haigla olemasolust Rakveres on juba 16. sajandi lõpust.

Konverentsi paneeldiskussioonis räägiti sellest, milises suunas raviteenused Eestis liikumas on või kuhu nad liikuda võiksid.

Diskussiooni juhtinud Järvamaa haigla juht Külvar Mand, kes anestesioloogina omal ajal ka Rakveres töötanud, nentis, et Ukraina sõda on meid kahe jalaga maa peale toonud ning just sõja tõttu on hakatud hoolikalt üle vaatama haiglate võimekusi.

Sõmeru perearst Maire Suurkivi, kes päris pikalt haiglas valvearstina töötanud, leidis, et perearstina ei kujuta ta ette, et Rakveres poleks haiglat. See tähendaks, et patsiendid peaksid käima uuringutel kusagil kaugel.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!