Tapa uus võimuliit andis Alari Kirdile aega tagasi astumiseks kolmapäevani

Autor: Aivar Hundimägi • 23. oktoober 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Tapa valla uue võimuliidu koalitsioonilepingule kirjutasid esmaspäeval alla (vasakult) EKRE Tapa fraktsiooni esimees Aigar Põder, keskerakonna Tapa osakonna esimees Maksim Butšenkov, reformierakonna Tapa piirkonna esimees Reigo Tamm ja valimisliidu Koostöö juht Ene Augasmägi.

Esmaspäeva õhtul sõlmiti Tapa vallas uus võimukoalitsioon, mis andis seni võimul olnud volikogu suurima fraktsiooni Valgejõgi liikmetele aega kolmapäeval kella 15.00ni, et astuda tagasi valitud ametikohtadelt.

Kui hiljemalt kolmapäeval tagasi ei astuta, siis algatatakse Valgejõgi liikmete suhtes umbusaldamine. Valimisliidule Valgejõgi kuulub praegu volikogu esimehe koht. Selles ametis on valimisliidu juht Alari Kirt.

Lisaks juhib Kirt ka volikogu eelarve- ja arengukomisjoni. Valgejõgi liikmed juhivad volikogus veel haridus- ja noorsootöökomisjoni (Aivi Must) ning sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni (Tiiu Rosenberg). Lisaks kuulub neile revisjonikomisjoni aseesimehe (Tiiu Rosenberg) ning sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni aseesimehe (Evelin Hiie) ametikoht.

Eile sõlmitud uues võimuleppes otsustati, et uus vallavanem tuleb reformierakonnast ja uus volikogu esimees keskerakonnast. Mõlemal on volikogus neli kohta. Tõenäoliselt saab Tapa uueks vallavanemaks selles ametis ka varem olnud Riho Tell ning volikogu esimeheks Maksim Butšenkov, kellele on samuti see amet varasemast ajast tuttav. Igapäevaselt juhib Butšenkov Tallinna spordikooli ja Tell töötab praegu Väike-Maarja vallas ehitusspetsialistina.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!