Isamaa lükkas tagasi Rauno Võrno kutse tulla Vinnis võimuliitu

Autor: Aivar Hundimägi • 25. oktoober 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Neljapäeval hakkab Vinni vallavolikogu hääletama vallavanem Rauno Võrno umbusaldamist.
Autor: Erakogu

Sõltumata sellest, kas neljapäeval toimuval Vinni vallavolikogu istungil läheb läbi vallavanema ja volikogu esimehe umbusaldamine, ootavad Vinni võimuliitu ees muutused.

Koos EKREga umbusaldamise algatanud Isamaa esindaja Aarne Laas ütles kolmapäeval, et vallavanema ja volikogu esimehe umbusaldamine läheb neljapäeval volikogus läbi. „Ma olen nii pikalt kohaliku poliitikaga tegelenud, et kui ma poleks kindel, et umbusaldamine läbi läheb, siis ma poleks seda ka algatanud,“ rääkis Laas.

Küsimusele, kui tõenäoline on, et Isamaa loobub umbusaldamisest ja saab vastutasuks kutse keskerakonna ja valimisliidu Meie Kodu Vinni Vald praegusesse võimuliitu, vastas Laas: „Rauno (Vinni vallavanem Rauno Võrno – toim) on meiega sellest rääkinud, aga me ei lähe seda teed. Me ei sõlmi selja taga kokkuleppeid.“ See jätaks meist ka väga mageda mulje, lisas ta.

Isamaa meelemuutusesse ei usu ka keskerakonda kuuluv volikogu liige Toomas Väinaste, keda peetakse üheks koalitsioonipoliitikuks, kes umbusaldamist toetab. „Ma ei ole sellisest variandist kuulnud, aga see oleks imelik,“ vastas ta küsimusele Isamaa võimalikust meelemuutusest. Väinaste ei soovinud enne volikogu istungit öelda, kas ta toetab umbusaldamist või mitte. „Loodan ikka, et asjad lähevad paremaks. Pärast volikogu on asi selge ja räägime siis,“ lausus ta.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!