Tööstusjuht: valitsus võiks näo tootjate poole pöörata

Autor: Harro Puusild • 6. november 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
On karm aeg ja tootjatel tuleb vajalikud otsused ära teha, sõnas NPM Silmeti juht Raivo Vasnu.
Autor: Liis Treimann

Valitsus peaks vaatama, kas need tingimused, mis on loodud meie tootjatele, on ka konkurentsivõimelised, sest Eestil tuleb eksportturgudel konkureerida teiste riikidega, ütleb Aasta tööstur 2023 nominent ja NPM Silmeti juht Raivo Vasnu.

NPM Silmeti emafirma rajab praegu Narva uut magnetitehast, mis peaks valmima 2024. aasta lõpus. Uus tehas loob Narva 300-400 uut töökohta, vajalikud inimesed loodetakse leida Narvast, sest praegu sõidavad paljud narvakad tööle teistesse Eesti piirkonadesse.

"Vaadates Ida-Virumaa tööjõuturgu, siis küllatki suur osa inimesi istub hommikul bussi ja sõidab Tallinnasse või Kesk-Eestisse tööle. Meie eesmärk ongi neile kodukohas tööd pakkuda, samaväärse palgaga, mida nad pealinna teenivad," ütles Raivo Vasnu.

Tema sõnul on praegu laual ka NPM Silmeti laiendusplaanid, mille kohta peaks selgust saama lähikvartalite jooksul. "Lõplikku otsust, kuidas see välja nägema hakkab, veel ei ole ja see on lähikuude küsimus. Aga selge on see, et tootmismahtu me suurendama peame," rääkis Vasnu, kelle sõnul võib Silmeti investeeringu suuruseks kujuneda magnetitehase investeeringuga võrreldav summa.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!