Kalmistumeister Heili Talpsepp: Aastaajad loovad surnuaias erinevaid pilte

Autor: Kristel Kitsing • 11. november 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Küllap korjaks kalmistumeister Heili Talpsepp üles ka selle viimase mahalangenud lehkese, kui saaks.
Autor: Kristel Kitsing

Väike-Maarja rohenäpust kalmistumeistrile Heili Talpsepale on surnuaial käimine saanud igapäeva lahutamatuks osaks juba viimased kolm aastat. Kohusetundlikule, hoolsale ja tööd armastavale naisele ei ole kalmistu ümbruse hooldamine kunagi olnud ülemäära raske ning tema töökust on märganud ka paljud kalmistu külastajad.

Järgneb intervjuu Heili Talpsepaga.

Kuidas ja millal otsustasid hakata kalmistumeistriks?

2020. aasta detsembris oli kalmistumeistri ametikohale kandideerimise kuulutus. Otsustasin kandideerida. Sel hetkel aga sukeldusin pea ees vette, sest ei osanud üldse arvata, milline see töö tegelikult on. Kuna tegemist on justkui eriotstarbelise pargiga, siis haljasala korrashoid oli see, mille pärast üldse oma CV ja motivatsioonikirja esitasin.

Seotud lood

Väike-Maarja alevi haljasalade hooldamised said alguse aga hoopis malevas noortele juhendajaks olemisest 2018 aasta augustis, kus korrastasime erinevaid haljasalasid. 2019 aasta kevadest sügiseni olingi juba ametis haljasalade hooldamisega ning seda igal aastal tänaseni välja. Varahommikused lilleamplite kastmised pakuvad lillelist vaheldust igapäevasele tööle kalmistul.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!