Tulekul on Rakvere teine heategevuskonverents

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 14. november 2023
Jaga lugu
Aasta tagasi toimus esimene Rakvere heategevuskonverents, mille üks korraldaja on Rakvere Karmeli koguduse pastor Gunnar Kotiesen. Sel neljapäeval toimub heategevuskonverents teist korda.
Autor: Meelis Etti

Neljapäeval, 16. novembril kell 14-17 toimub Rakvere Karmeli koguduse hoones teine heategevusele keskenduv konverents, mis käsitleb teemat “Miks me peame kõik riigi eest ära tegema?“

Rakvere Karmeli koguduse pastor Gunnar Kotiesen ütles, et aastataguse sündmuse äärmiselt positiivne tagasiside innustas taaskordset kohtumist. Teemavalikut ilmestas suhtekorraldaja ning heategija Janek Mäggi järgmiselt: “Eesti rahvas on mures - palju asju on vaja teha, palju on tegemata, valitsus ütleb, et raha ei ole ega tule. Vähemalt tema käest mitte. Kuidas sellistes oludes teha asju, mis muudavad maailma paremaks, elu helgemaks ja annavad motivatsiooni elada?” Lahendus tundub olevat vaid see, et tuleb endal käed külge panna, et kiireid lahendusi leida. Riigile lootma jääda ei saa, kuigi vahel võib ka sealt abi saada. “Loota tuleb Jumala, mitte riigi peale,” lisas Mäggi.

Ettekannetega esinevad Toivo Tänavsuu teemal “Miks minust sai arst ehk kannapööre on parem kui kops üle maksa”, Argo Luude teemal "Kodanik võib riigi eest ära teha kõik, kui vaja. Kuid on see iseenesest mõistetav?” ning Urmo Kübar “Heategevusse panustamine - kas veel üks lisamaks?”

Paneeldiskussioonil “Mis paneb kodanikku individuaalselt tegema asju, mida võiks teha riik ehk ühiskond ühiselt?” esinevad suhtekorraldaja Janek Mäggi ning ettevõtjad Heli Eigi ja Meelis Einstein. Paneeldiskussiooni juhib kommunikatsiooniekspert Marko Pomerants.

Seotud lood

Konverentsi modereerib MTÜ Oleviste Hoolekanne alustaja ning juht, riigikogu liige Riina Solman Muusikat teeb noore põlvkonna kitarrivirtuoos Ardi Viires.

Heategevuskonverents leiab aset teist aastat ning tutvustab ettevõtluse kõige pühama vormi ehk heategevuse telgitaguseid. Möödunud aasta teemaks oli „Kuidas küsida raha nii, et seda antakse piisavalt?“ Karmeli koguduse hoone asub aadressil Koidula 5, Rakvere.

Konverentsist tehakse ka otseülekanne, mis on jälgitav Karmeli koguduse Facebooki lehel https://www.facebook.com/karmelikogudus või Youtube’is http://www.youtube.com/@Karmelkogudus

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!