Arto Aas: riik peaks olema kindlustunde looja, mitte selle lõhkuja

Autor: Arto Aas • 16. november 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu

Ettevõtjad ootavad riigilt eelkõige kindlustunnet, et nende tegevuskeskkonda puudutavad otsused ei jõustuks üleöö, vaid neile eelneksid pikemad arutelud, kirjutab Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas.

Valitsuse maksu- ja välistööjõupoliitika reaalsus ja lubatu on omavahel vastuolullu läinud, kirjutab Tööandjate Keskliidu tegevjuht Arto Aas.
Autor: Raul Mee

Küsimusele, mida peaks tegema tööstuse konkurentsivõime tõstmiseks ja ekspordi suurendamiseks, saab vastata lühiajalist ja pikemat perspektiivi silmas pidades.

Ekspordi languse taga on rida põhjuseid, sealjuures välisnõudluse nõrkus, mis otseselt meie kontrollile ei allu. Ettevõtjad otsivad ära langenud turgudele uusi väljundeid ja ootavad, et riik oleks praegu ettevõtjatele ja investoritele kindlustunde looja, mitte selle lõhkuja. Näiteks on viimastel kuudel uusi seadusi ja makse kehtestatud kiirkorras, eelnõudele oodatakse tagasisidet vaid paari päeva jooksul ning üks maks pole veel kehtima jõudnud hakata, kui juba kuuleme järgmise ideest. See kõik tekitab niigi ebakindlal ajal ebakindlust juurde.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!