Haljala vallavolikogu otsustas üheks aastaks vähendada endale makstavaid tasusid

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 22. november 2023
Jaga lugu
Haljala vallavolikogu esimees Veiko Veiert hakkab uuel aastal 1000 euro asemel saama 800 eurot kuus.
Autor: Äripäev

Teisipäeval toimunud Haljala vallavolikogu otsustas üheks aastaks vähendada volikogu, vallavalitsuse ja volikogu alatiste komisjonide liikmetele makstavaid tasusid. Nii hoitakse järgmisel aastal kokku 30 000 eurot.

Volikogu esimehe ja aseesimehe tasud vähenevad üheks aastaks 20 protsendi võrra ning teiste puhul on tasude vähenemine 50 protsenti.

Haljala vallavolikogu esimees Veiko Veiert hakkab tuhande euro asemel saama 800 eurot kuus, volikogu aseesimees aga 200 euro asemel 160 eurot.

Volikogu liikme kuutasu langeb 60 eurolt 30 eurole, komisjoni esimehe tasu 180 eurolt 90 eurole ja komisjoni liikme tasu 30 eurolt 15 eurole.

Vallavalitsuse liikme tasu on praegu 300 eurot, uuest aastast hakkab see olema 150 eurot kuus.

Tasude vähendamise ettepaneku teinud Haljala vallavolikogu esimees Veiko Veiert selgitas pressiteate vahendusel, et sellise ettepaneku ajendiks oli majanduslik olukord ja valla finantsvõimekus. „Prognooside kohaselt saab 2024. aasta olema Haljala vallale rahalises mõttes üks lähiaja keerulisemaid ning seetõttu tundus kohane tasusid üheks aastaks ka vähendada, et veidigi rahalist koormat kergendada,“ selgitas volikogu esimees.

Seotud lood

Tasude vähendamine puudutab volikogu esimeest ja aseesimeest, volikogu liikmeid, volikogu komisjonide esimehi ja nende liikmeid ning vallavalitsuse kui täitevorgani liikmeid.

Veiert sõnas, et mitmed teenused on viimase aasta jooksul muutunud vallaelanikele tasuliseks või on tasud varasemast suuremal määral tõusnud. „Valla finantsvõimekus on oluliselt vähenenud ning seetõttu on tulnud volikogul ja vallavalitsusel langetada keerulisi otsuseid ning kärpimise teel ohjata valla kulusid. Selles võtmes on samuti oluline, et volikogu ja valitsuse liikmed oma tasude vähendamisega järgmiseks aastaks teatud mõttes solidaarsust väljendavad,“ märkis Veiert.

Tasude vähendamine toimub üheks aastaks. Tasud tõusevad automaatselt 2022. aastal kehtestatud tasemele 2025. aastal. Volikogu tänase otsusega on rahaline kokkuhoid 2024. aastal suurusjärgus 30 000 eurot koos maksudega.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!