Viru-Nigula saeveski omanik: kodumaise toorme piiramine lööb maal tööhõivet

Autor: Hando Sinisalu • 15. detsember 2023
Jaga lugu
Viru-Nigula saeveski omanik Ivar Dembovski rääkis, et siinsed saetööstused on sunnitud vähendama tootmismahtu ja see negatiivse mõjuga keskkonnale ning ka maapiirkondade tööturgu.
Autor: Sten Semjonov

Eesti puidutöösturid peavad kodumaise toorme piiramisel otsima alternatiivi kaugemalt, mis omakorda on keskkonnale kahjulikum lahendus, märkis Viru-Nigula saeveski omanik Ivar Dembovski.

Raitwood juhatuse esimees ja üks omanikest Ivar Dembovski selgitas, et siinsed saetööstused vähendavad tootmismahtu, kuna olemasolevale toormele on seatud piirangud. See omakorda sunnib toorainet tooma kaugemalt, suurendades transpordiga keskkonna jalajälge. Mõju on ka maapiirkondade tööhõivele.

Kodumaise puidukoguse suurendamiseks tuleks Dembovski sõnul majandada metsasid mõistlikult ja "aru saada, millised looduskaitselised piirangud on vajalikud ja kui kaugele võib sellega minna".

Intervjuu Ivar Dembovskiga oli eetris Äripäeva raadios. Lääne-Virumaa Uudiste tellijad saavad seda kuulata siit:

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!