Värske riigikogulane Katrin Kuusemäe: on päevi, kus tahaks nutta

Autor: Aivar Hundimägi • 26. detsember 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Katrin Kuusemäe on riigikogus kaitseminister Hanno Pevkuri asendusliige. Foto on tehtud kevadel riigikogus ametivande andmisel.
Autor: Mati Leet

Ka riigikogu töös tuleb ette füüsiliselt raskeid ja pingutust nõudvaid hetki, mis toovad pisara silma, rääkis kevadel Lääne-Virumaalt reformierakonna nimekirjas riigikogu liikmeks valitud Katrin Kuusemäe.

Kuusemäe sõnul on kõige raskem ööistungite järel, vähe maganuna, osaleda komisjoni töös, kus jätkub obstruktsioon.

“Siis tuleb küll pisar silma. Aga siis puhkad välja ja lähed edasi,” lausus Kuusemäe, kes juhib ka reformierakonna Rakvere piirkonda.

Kuusemäe rääkis oma esimesest kogemusest suures poliitikas ning sellest, millise tundega jälgib ta reformierakonna reitingu kukkumist. Samuti sellest, mida saab riigikogulane üksinda parlamendis korda saata ja kui lahked annetajad on eestlased.

Pääsesite kevadel riigikogusse, sest reformierakond tegi Lääne-Virumaal ja Eestis tervikuna väga tugeva valimistulemuse. Nüüdseks on reformierakonna reiting kukkunud. Kui käite Rakveres ja kohtute inimestega, siis kas tunnetate, et inimesed suhtuvad teisse teistmoodi kui kevadel?

Eks arvamusi erinevaid. On tunda, et inimesed on väsinud poliitikast, rasketest aegadest, sõjast. Inimesed soovivad, et kõik läheks hästi ja eks ikka küsitakse, et mida te seal teete, et miks see nii on? Kellelegi ei meeldi rasked otsused ja meile endale ka ei meeldi, aga me peame neid tegema. Kui mõtleme perele, kellel hakkab raha vähemaks jääma, siis ikka hoitakse kokku. Loomulikult iga inimene vaatab oma mätta otsast ja on valdkondi, näiteks õpetajad, kes on rohkem pihta saanud.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!