Rutakate otsustega tulistavad poliitikud endale jalga, kannatavad ka teised

Autor: Lauri Leet • 27. detsember 2023
Jaga lugu
Ajakirjanikud Lauri Leet, Laura Saks ja Aivar Hundimägi tegid kokkuvõtte sisepoliitikas aasta jooksul toimunud sündmustest ja meenutasid, mida on poliitikud oma lubadustes välja öelnud.
Autor: Andras Kralla

Lääne-Virumaa uudiste peatoimetaja Aivar Hundimägi ütles Eesti poliitika-aastat kokku võtvas raadiosaates, et kuna enne valimisi polnud maksutõusude teemal ühiskonnas debatti ning need otsused tehti rutakalt, on poliitikute usaldusväärsus saanud kahjustada.

Hundimäe sõnul on lõppev aasta taas näidanud, et erakondade programme pole enne valimisi mõtet lugeda. „Maksutõuse programmides polnud ja mina tunnen end petetuna. See, mis on juhtunud, on poliitikute usaldusväärsust kõvasti kahjustanud, sest otsused tehti ära rutakalt,“ selgitas Hundimägi ja märkis, et nii rutakate otsustega võime omale riigis jalga tulistada.

Saates osalenud Äripäeva ajakirjanik Laura Saks kinnitas aga, et tema tunnetuse põhjal valijale valetatud pole, sest kõigile oli selge, et eelarve seis vajab parandamist. „Aga debatti oleks tahtnud küll kuulata,“ kinnitas ka Saks.

Äripäeva raadio aasta viimases „Poliitikute töölaua“ saates võtsime kokku sisepoliitika-aasta, analüüsisime tehtut, avaldasime arvamust ja kuulasime ka väljavõtteid poliitikute aasta jooksul välja öeldud lubadustest ja mõtetest.

Saadet "Poliitikute töölaud" on võimalik kuulata ka Lääne-Virumaa Uudiste tellijatel, kui nad on uudisveebi sisse loginud.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!