Tulumaksu hea laekumine lubab tänavu vähem laenu võtta

Autor: Andres Pulver • 5. jaanuar 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Oktoobris lõpule jõudnud Õie tänava rekonstrueerimine läks maksma umbes kolmveerand miljonit eurot. Tulumaksu laekus Rakvere linnale kavandatust 430 000 euro võrra rohkem ehk enam kui poole jagu Õie tänava remondi maksumusest.
Autor: Kristel Mänd

Eelmise aasta eelarvet planeerides sai tulumaksu laekumise prognoosimisega kõige paremini hakkama Väike-Maarja vald. Samas tähendab see enamiku teistega võrreldes, et eelmisest aastast pole sellesse lisaraha kaasa võtta.

Väike-Maarja eelarves oli mulluseks tulumaksu laekumiseks prognoositud 5,3 miljonit eurot ja aasta lõpuks kogunes tulumaksu 5274 võrra rohkem. Võrreldes 2022. aastaga kasvas üksikisiku tulumaksu laekumine vallas mullu 7,8 protsenti, mis on maakonnas kõige väiksem kasvunumber.

Kõige rohkem pani prognoosiga mööda aga Vinni vald, kus esimese hooga nähti ette vaid imeväikest laekumise kasvu ja kirjutati eelarvesse tulumaksu laekumiseks 5,91 miljonit eurot.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!