Rakvere linna teenetemärgi pälvivad Kersti Suve ja Priit Raud

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 15. veebruar 2024
Jaga lugu
Ettevõtja Kersti Suve.
Autor: Erakogu

Rakvere linna kõrgeima tunnustuse, Rakvere Kroonimärgi pälvivad tänavu staažikas ettevõtja Kersti Suve ja rahvusvahelise teatrifestivali Baltoscandal kunstiline juht Priit Raud.

Kersti Suve pälvib Rakvere Kroonimärgi pikaajalise panuse eest Rakvere linna ettevõtluse arengusse. Olles staažikas Rakvere ettevõtja ning tööandja, on Kersti Suvele kuuluv Revaalia Salong tegelenud iluteenindusega juba 30 aastat. Lisaks Rakveres asuvale juuksurisalongile on ettevõte aastate jooksul laienenud ka Tallinnasse ja Jõhvi.

Kersti Suve on tunnustatud meisterjuuksur ja diplomeeritud koolitaja juba pikki aastaid ning tema juhitav ettevõte pakub maailmatasemel kvaliteetset iluteenust nii naistele, meestele kui lastele. Lisaks juuksurisalongidele kuulub Revaalia juurde ka professionaalsete ilutoodete pood. Ettevõte on juba üle 10 aasta mitmete tuntud Itaalia brändide maaletooja nii Eestis kui Soomes.

Aastal 2021 sai Revaalia Salong OÜ Lääne–Virumaa ettevõtete kuldmärgi omanikuks.

Priit Raud
Autor: Baltoscandal

Priit Raud pälvib tunnustuse pikaajalise panuse eest Rakvere linna kultuurielu rikastamisel ja rahvusvahelise teatrifestivali Baltoscandal elushoidmisel.

Aastatel 1 996-2002 oli Priit Raud rahvusvahelise teatrifestivali Baltoscandal kuraator ja alates aastast 2003 selle kunstiline juht. Tema juhtimisel on teatrifestival saavutanud tuntuse ja arvestatava taseme Euroopas. Festival on üks olulisemaid etenduskunstide festivale põhjamaades. Üle kahe aasta tulevad suviti Rakverre kokku eriilmelisi ja kaasaegseid etenduskunste viljelevad trupid üle maailma. Samuti on festivali külastamine muutunud traditsiooniks naaberriikide kultuuritegelaste hulgas. Soome ja Läti erialaliidud organiseerivad igakordselt grupikülastuse festivalile.

Baltoscandali festival on kõige pikema traditsiooniga teatrifestival Eestis ja ka üks vanimaid Balti riikides. Käesoleval suvel täitub 30 aastat esimesest festivalist Rakveres. Nii pika järjestikuse traditsiooniga rahvusvahelist festivali või üritust Rakveres rohkem ei ole.

Priit Raud on pälvinud Hea Teatri auhinna (2008); Eesti Kultuurkapitali aastapreemia 2010 ja 2015; Valgetähe IV klassi teenetemärgi (2006); Prantsusmaa Kunstide ja Kirjanduse rüütlijärgu ordeni (2016), Tallinna linna teenetemärgi (2022) ja Mait Agu nimelise preemia (2023).

Rakvere linna teenetemärki antakse välja alates 1996. aastast. “Teenetemärk on Rakvere linna kõrgeim tunnustus, millega avaldame austust ja tänu neile erilistele inimestele, kes on panustanud oma aega, energiat ja oskusi meie linna arengusse. Suur tänu ka kandidaatide esitajatele ning palju õnne Rakvere Kroonimärgi saajatele!“ sõnas Rakvere linnapea Triin Varek.

Teenetemärgid antakse üle Rakvere linnapea Triin Vareki ja linnavolikogu esimehe Mihkel Juhkami Eesti Vabariigi 106. aastapäeva vastuvõtul 17. veebruaril.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!