Margit Vaarma võitis sisesõudmise MM-il kaks kuldmedalit

Autor: Kristel Kitsing • 25. veebruar 2024
Jaga lugu
Margit Vaarma tuli sisesõudmises kahekordseks maailmameistriks.
Autor: Erakogu

Laupäeval lõppesid Prahas maailmameistrivõistlused sisesõudmises, kus kaks kulda sai Väike-Maarjast pärit Margit Vaarma.

Avapäeval sõitis Vaarma klassikalisel 2000 m distantsil naiste kergekaalu vanuseklassis 40–45 aastat võiduaja 7.43,7. Heas vormis oli Vaarma ka lühidistantsil, kulla teenis ta ajaga 1.40,7.

Pärast 2000 m sõitu kommenteeris Vaarma, et jäi sõiduga väga rahule, kuigi alustas veidi kiiremini kui planeeris. „Kui nägin, et püsin liidritega koos, hakkasin hoidma kiirust 1.55. Sellest piisas, et mitte maha jääda,“ kommenteeris Vaarma.

Kui Vaarma aga nägi, et liidri kiirus hakkas langema, tuli tal enesekindlust juurde. Sõidu veidi rahulikum keskosa andis võimaluse teha hea lõpuspurt.

„Olin selleks ajaks juba väga väsinud, aga energiat oli, et tõsta kiirust 1.48 peale ja sellise kiirusega ma ka lõpetasin,“ märkis Vaarma, kelle konkurendid 500 m enne lõppu sellist kiirust ei näidanud. Teiseks tulnud türklast Sevtün Algan Sofyalit edestas Vaarma 2,3 sekundiga.

Pühapäeva võttis kahekordne maailmameister omale nautimiseks ja hingetõmbeks. Esmaspäeva pärastlõunal jõuab Vaarma Riiga ja sealt bussiga Tartu poole. Koduvallas on tšempion plaanide kohaselt teisipäeval pärast keskööd.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!