Näpi saeveski ostja kasvatas kasumit üle kahe korra

Autor: Aivar Hundimägi • 27. veebruar 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Eelmise aasta lõpus osa Näpi saetööstusest ostnud Puidukoja juht Eveli Opmann juhtis varem Estiko-Plastarit.
Autor: Liis Treimann

Eelmise aasta lõpus Näpi saeveski ostnud Viljandi firma Puidukoda ärikasum oli mullu 2,9 miljonit eurot, kasvades aastaga üle kahe korra.

Ettevõte müügitulu aga eelmisel aastal langes. 2022. aastal oli Puidukoja käive 57,8 miljonit eurot, eelmisel aastal 49,1 miljon eurot. Ettevõte märgib oma mulluses aruandes, et 15% suuruse languse põhjuseks oli puitmaterjali turuhindade langus. Mahuliselt tootis ettevõte 2022. aastast enam.

Näpil käivitus tootmine uuesti eelmisel nädalal. “Oleme endiselt veendunud, et see otsus oli õige,” ütles Puidukoja juht Eveli Opmann mullust Näpi saeveski ostuotsust nüüd kommenteerides. Ta tõi välja kolm olulist põhjust, miks ettevõte otsustas just Näpile tulla ning selgitas, miks nad ei ostnud Stora Ensolt kogu saetööstust, vaid ainult puidu järelväärindamise osa ehk höövel- ja värviliinid. Samuti rääkis ta, millest sõltub Näpil tegevuse laiendamine.

Üks oluline põhjus Näpile tulekuks oli see, et ettevõtte senine tootmisüksus Viljandimaal töötab täisvõimsusel. Seetõttu oli valida, kas hakatakse uut liini rajama Viljandimaale või ostetakse ära juba olemasolev tehas.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!