Riigigümnaasiumi tuumaenergia päeval rääkis Tšernobõli veteran

Autor: Rahel Lepp • 5. märts 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Vaidlus erinevate huvigruppide vahel kiskus õige tuliseks.
Autor: Rakvere Riigigümnaasium

Teisipäeval tegelesid Rakvere riigigümnaasiumis abituriendid tuumaenergia teemaga, mille kestel näitasid õpilased, mida nad sellest teavad ja arvavad, aga mitte vaid füüsika, vaid ka ajaloo seisukohast. Üllatuskülalisena astus üles Tšernobõli veteran Jaan Krinal.

Tuumakat tuumapäeva alustas noorte rollimäng, kus erinevate huvigruppidena vaieldi, kas ja miks peaks Eestisse tuumajaama rajama või mitte. Abiturientide näol olid esindatud nii kohalik omavalitsus, ettevõtjad, kinnisvaraettevõtjad, rohelised, metsloomad, riigivalitsus, teadusnõukogu, mängu-Fermi Energia. Selgus, et tuumaenergiavastaste suurimaks argumendiks oli küsimärk selle kohal, mis saab tuumajäätmetest, millest koorus välja elluastuva põlvkonna mure keskkonna ja järgmistele põlvedele jäetava “pärandi” osas. “Tuumajäätmed maa alla mattes jätame selle oma järeltulijate mureks, nii nagu meile on jäetud Ida-Virumaa tuhamäed,” avaldas roheliste partei esindaja.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!