• 08.03.24, 12:40

Kes väärib aasta õpetaja tiitlit?

Lääne-Viru Omavalitsuste Liit (VIROL) kutsub üles esitama kandidaate üleriigilise ja Lääne-Virumaa ”Aasta õpetaja gala” konkursile.
Eelmise aasta oktoobris tunnustas VIROL maakonna haridusinimesi ja siis pälvis elutööpreemia Jaak Jalakas. Nüüd kutsub VIROL esitama kandidaate üleriigilisele konkursile ja sellega koos toimuvale maakonna aasta õpetaja konkursile.
  • Eelmise aasta oktoobris tunnustas VIROL maakonna haridusinimesi ja siis pälvis elutööpreemia Jaak Jalakas. Nüüd kutsub VIROL esitama kandidaate üleriigilisele konkursile ja sellega koos toimuvale maakonna aasta õpetaja konkursile. Foto: VIROL
Kutsume kõiki, kes on märganud ja kogenud õpetajate ning teiste haridustöötajate suurepärast tööd, mõnda silmapaistvat tegu või teavad suurt hariduse sõpra, neid inimesi konkursil esitama, ärgitab VIROL.
Haridus- ja teadusministeerium tunnustab aasta õpetaja galal haridustöötajaid ja hariduse toetajaid, kelle viimase kolme aasta- või elutöö on teistele eeskujuks. Tunnustatavad panustavad märkimisväärsel moel õppurite arengu toetamisse, koostöösse ning uueneva õpikäsituse elluviimisesse õppeasutustes.
Kandidaate kolmeteistkümnes üleriigilises kategoorias saab esitada kuni 10. aprillini (kl 23.59) 2024 SIIN. Sellel lehel on ka tunnustamisstatuut kategooriate kaupa.
Loe lisaks
Lääne-Virumaa elutöö auhinna pälvis Kunda ühisgümnaasiumi õpetaja Jaak Jalakas.
  • 20.10.23, 23:06
Õpetajad, kes pälvisid sel aastal maakonnas tunnustuse
Lääne-Viru maakonna konkurss on seotud üleriiglisega ning laureaadid valitakse lisaks kolmes maakondlikus kategoorias. Kuna üleriigilise elutööpreemia eesmärk on tunnustada riiklikult silmapaistnud haridustöötajaid, siis VIROLi soov on tunnustada Lääne-Virumaal pikaajaliselt haridusse panustanud inimesi. Seega saab sellesse kategooriasse kandidaate esitada eraldi nii üleriigiliselt kui ka maakondlikult.
Kandidaate maakondlikes kategooriates saab esitada samuti 10.aprillini SIIN.
VIROLi moodustatud maakondlik komisjon valib hääletamise teel kõikide kandidaatide seast igast kategooriast (välja arvatud kategooriad aasta õppejõud ja riiklik elutööpreemia) ühe kandidaadi esitamiseks üleriigilisele komisjonile. Komisjoni esitatud kandidaat on ka laureaat vastavas kategoorias Lääne-Virumaal. VIROL tunnustab laureaate maakonna vastuvõtul.
Komisjoni kuulub VIROL hariduskomisjoni, Lääne-Virumaa Haridustöötajate Liidu, Lääne-Viru Koolijuhtide Ühenduse, Lääne-Viru Haridusjuhtide Liidu, Lääne-Virumaa Alushariduse Juhtide Liidu, Lääne-Virumaa Õpilasesinduse ning maakondlike ainesektsioonide esindaja.
Vaata ka: https://www.virol.ee/aasta-opetaja-gala

Seotud lood

Uudised
  • 29.10.23, 09:00
Aasta õpetaja preemia jääb uue korteri seemneks
Oktoobri alguses toimunud õpetajate auhinnagalal aasta huvialaõpetaja laureaadiks valitud Rakvere muusikakooli direktor Mart Aus kavatseb kasutada tunnustusega kaasnenud aastapreemiat korteri ostuks.
Uudised
  • 08.09.23, 06:00
Raimo Maasik: kõige parem koht koolis on klassi ees
Raimo Maasik (52) on kaugel tüüpilisest füüsikaõpetaja kuvandist – pikk kuju, patsis habe, hea huumor ja jõuline nakatav naer. Poolkogemata füüsikaõpetajaks saanud Maasik on ometi üle poole oma elust pühendanud laste õpetamisele ja nomineeriti tänavu aasta õpetaja tiitlile gümnaasiumiõpetaja kategoorias.
Uudised
  • 13.09.23, 06:00
Mandoliiniõpetaja Tanel Sakrits: olen õpetaja 24/7 ja tunnen sellest rõõmu
Tapa muusika- ja kunstikooli mandoliiniõpetaja Tanel Sakrits (31) on üks kolmest Lääne-Virumaa õpetajast, kes seab 7. oktoobril autonina Tartu poole, kuhu on kutsutud riiklike hariduspreemiate nominendid.
Uudised
  • 15.09.23, 06:00
Saage tuttavaks – hariduspreemia nominent Ave Ojasalu
Aitab õpiraskustega lapsi
Näpi kooli eripedagoog Ave Ojasalu on üks kolmest Lääne-Virumaa õpetajast, kes esitati tänavu riikliku hariduspreemia nominendiks. Ta ise on aga kindel, et selles vallas ei ole võimalik üksi mitte midagi ära teha.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele