Kokkuvõte nädalast: suhkrumaks on hügieeniküsimus, millega eelarvet ei paranda

Autorid: Stiine Reintam, Kristjan Pruul, Neeme Korv • 9. märts 2024
Jaga lugu
Limonaadimaksuga kasvavad magustatud jookide hinnad vastavalt sellele, kui palju suhkrut on jooki lisatud.
Autor: Liis Treimann

Magustatud jookide maksustamisest võib tervishoiu vaates aru saada, aga ka kümne erineva limonaadimaksuga Eesti valitsus riigieelarvet korda ei saa.

See on hügieeniküsimus ja võib-olla saab selle abil tasuda kas või hambaravi toetuseid. Ka laste suur ülekaalulisus ei ole naljaasi, rääkisid ajakirjanikud nädala olulisi teemasid kommenteerivas saates “Äripäev eetris”.

Lõpuks tahaks lihtsalt väiksema suhkrusisaldusega jooke, iseasi, kas maksutõusuga selle vastu abi saab, arutleti saates.

Teemaks võeti ka reformierakonna loobumine pensionäride tulumaksuvaba miinimumi ennaktõstmisest loobumisest. Kuigi pensionilt maksu tasumine võib paljudele tunduda pühaduseteotusena, võiksime seda võtta hoopis enesestmõistetavusena.

Ka on kinnisvaramaksude puudumine seadnud pensionärid maksude mõttes hoopis eelisseisundisse.

Veel räägiti saates valitsuses plaanitavast riigikaitsemaksust, presidendi kantselei toiduhanke võitnud ettevõttega seotud kahtlustest ning sellest, et kui Eesti keskmist palka makstakse ainult Tartus, siis Tallinnas on see 20% suurem ja kõikjal mujal Eestis keskmiselt 20% väiksem.

Saates arutlesid ajakirjanikud Kristjan Pruul ja Stiine Reintam ning arvamustoimetuse juht Neeme Korv.

Lääne-Virumaa Uudiste tellijad saavad saadet mugavalt ja endale sobival ajal kuulata siit:

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!