Rongiga sõitvad Lääne-Virumaa inimesed peavad ka sel aastal ostma jalgrattale pileti

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 31. märts 2024
Jaga lugu
Algaval rattahooajal ei pea ostma jalgrattale piletit elektrirongides, diiselrongides saab aga ratta endiselt kaasa võtta eraldi tasu eest.
Autor: Karin Jaanus/Õhtuleht/Scanpix

1. aprillist algaval rattahooajal saab Elroni elektrirongides transportida jalgratast tasuta, diiselrongides on aga 1. aprillist 31. oktoobrini jalgrataste vedu tasuline.

Näiteks rattapilet liinil Rakvere-Tallinn maksab 2,81 eurot ja kuuest väljumisest poolte puhul hoiatab Elron, et tõenäoliselt rongis vabu rattakohti ei ole. Kui osta rattale pilet Aegviitu ja seal istuda ümber elektrirongile, siis tuleb rattapileti eest tasuda 1,45 eurot.

Kaugliine teenindavates diiselrongides on jalgrataste vedamine tasuline ruumipuuduse tõttu. Diiselrongide C-alas on kohti jalgratastele kümme ja jalgrattakoha kindlustamiseks saab reisija soovi korral selle Elroni veebilehel ette broneerida. Samuti on sõiduplaanides väljumiste juures punased, kollased ja rohelised rattamärgid, mis näitavad rongi täituvust ja rattakohtade olemasolu.

„Kaugmaaliinide puhul saame alles pärast uute Škoda rongide tulemist Tallinn – Tartu liinile vaadata üle ka võimalused jalgrataste vedamise paremaks lahendamiseks,“ märkis Elroni klienditeenindusjuht Ardo Roosenberg pressiteate vahendusel.

„Algaval jalgrattahooajal on elektrirongides jalgrataste transport tasuta, et aidata kaasa keskkonnasõbralike liikumisviiside edendamisele. Samuti saab nüüd läänesuunda ja Tallinn – Aegviidu liini teenindavates elektrirongides jalgrattaid paigutada lisaks C-alale ka nende sissepääsude juurde, kus varem oli lubatud hoida vaid lapsevankreid,“ rääkis Roosenberg.

„Näiteks neljavagunilise elektrirongi puhul on 1. aprillist võimalik rongiga vedada senise kümne jalgratta asemel kuni kakskümmend. Tähistatud ala jalgrataste ja lapsevankrite paigutamiseks asub iga väljapääsu juures,“ lisas ta.

Roosenberg pani aga jalgratturitele südamele, et elektrirongides jalgrataste vedamisel tuleb arvestada nii lapsevankrite kui ka ratastooli kasutavate inimeste vajadustega. „Laiendasime küll võimalusi jalgrataste paigutamiseks elektrirongides, kuid endiselt tuleb esmajärjekorras arvestada liikumispuuetega inimeste ja väikelaste vajadustega,“ lausus ta. „Kindlasti peavad jalgrattaga reisijad ka jälgima, et lühikese perrooniga peatuste puhul saab väljuda ikkagi ainult läbi C-ala.“

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!