Bolti tõukerattad alustavad Rakveres uut hooaega

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 3. aprill 2024
Jaga lugu
Rakveres algas Bolti hooaeg.
Autor: Kristel Mänd

Juba neljandat aastat alustab Bolt Rakveres populaarsete elektriliste tõukerataste laenutusega.

Rakvere abilinnapea Kert Karus tuletab pressiteate vahendusel meelde reeglid, mis kehtivad Bolti tõukerataste kasutajaile Rakvere linna territooriumil:

  • Kiirusepiiranguid teatud tsoonides - Rakvere linna koolide, lasteaedade jt lastega seotud objektide lähiümbruses on Bolti tõukerataste piirsõidukiirus kuni 10 km/h. Kesklinna tsoonis saab sõita maksimaalselt kiirusega 15 km/h ja äärelinnapiirkonnas 25 km/h, mis on liiklusseaduses suurim lubatud sõidukiirus kergliikuritele.
  • Parkimispiirangud – linnavalitsus on koostöös teenusepakkujaga paika pannud tsoonid, kus ei ole võimalik tõukeratta kasutamist lõpetada ega seda maha jätta. Rakvere linnas on nendeks kitsamad kõnniteed ja rohealad, kuhu pargitud tõukerattad jäävad ette jalakäijaile ja halvemal juhul ka autodele.

Kõik piirangud on sisestatud Bolti rakendusse.

Abilinnapea sõnul on tõukerattaga liiklemisel ohutus väga oluline, sõites tuleb järgida liikluseeskirju, rangelt soovituslik on kanda kiivrit ning hoida hoia silmad teel ja kõrvad lahti.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!