Sõmerule kogunevad Tiibeti mastifid

Autor: Rahel Lepp • 17. mai 2024
Jaga lugu
Tiibeti mastifite erinäituse üks korraldajatest Tea Krihvel koos ühega oma kuuest mastifist.
Autor: Erakogu

Sel pühapäeval vallutavad Sõmeru keskusehoone äärse väljaku suured majesteetlikud koerad ja väikesed karupoegi meenutavad kutsikad – toimub Tiibeti mastifite erinäitus.

Tea Krihvel, Tiibeti mastifite tõuühingu juhatuse liige ja näituse üks kaaskorraldajatest andis teada, et näitusele on oodata 19 koera üle Eesti ja mõned neljakuused kutsikad – viimased võistlevad beebide klassis ja on lihtsalt silmailuks.

Kui näituse põhieesmärk on, nagu ikka, koerte tõuomaduste hindamine ja parimate väljaselgitamine, siis Krihveli sõnul on üritusel ka sotsiaalne eesmärk – tõu maine taastamine. “Kahjuks on Tiibeti mastifitel tänu meedias levinud mõnedele kahetsusväärsetele juhtumitele teenimatult halb kuulsus,” rääkis näituse korraldaja.

“Mahatambitud maine tuleks taastada, sest ainult kasvatamata koer võib inimest rünnata, ja siin pole oluline koera tõug, olgu ta Tiibeti mastif või mõni muu. Hästikasvatatud Tiibeti mastif on super perekoer, kes saab läbi nii väikeste laste kui teiste loomadega,” rääkis Krihvel, kel endal hea näide ette näidata. Nimelt peab ta kennelit Gayenna, kus on momendil kuus Tiibeti mastifit ning kodus kasvab ka peagi kaheaastaseks saav poeg, keda koerad väga hoiavad.

Tea Krihveli kenneli Gayenna üks kasvandikest.
Autor: Erakogu

Krihvel ise paneb oma pundist näitusele kaks koera, ema ja poja, viieaastase Genna Genaya ja kaheaastase Black Barclay.

Näitus toimub pühapäeval algusega kell 11 Sõmerul keskusehoone külje all, sissepääs tasuta.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!