Lääne-Virumaa esimene galgo rõõmustab ilusalongi külastajaid

Autor: Rahel Lepp • 9. märts 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Airi ja Tami
Autor: Rahel Lepp

Hispaania hurt ehk galgo on koer, kellest viimasel ajal on meedias palju juttu olnud. Jõhkrast saatusest pääses ka Tami, kes on Eestisse toodud ligi 20st galgost esimesena end sisse seadnud Lääne-Virumaal.

Tami perenaine on ettevõtja Airi Pillesaar (31), kes töötab Rakvere kehaaugustamise salongis BONNIE&CLYDE Piercing. Airile ja Tamile salongi külla minnes ei vaevu volask end diivanilt liigutama, vaatab tulija vaid oma sõbraliku pilguga üle ja lesib edasi. Juttu ajades liigub käsi justkui iseenesest koera mudima ja tema naljakaid parameetreid hindama. Koer paistab sellest kõigest mõnu tundvat.

“Ma plaanisin tegelikult võtta dobermannikutsika ja koolitada temast teraapiakoera,” rääkis Airi oma koeravõtuplaanidest. Et naine on liikuva eluviisiga, töötades nii Rakveres kui Tallinnas, lükkus kutsikavõtt edasi. “Ma ei suutnudki välja mõelda, kuidas töö kõrvalt oma elu korraldada ajaks, kui kutsikas on väike ning leida aega tema teraapiakoeraks koolitamiseks,” tunnistas Airi. “Pealegi ei olnud mulle kunagi hurdad meeldinud,” lisas ta naerdes.

Kuni perenaine salongis klientide keha augustab, mahutab Tami end kõrvale tugitooli. See on koer, kes tahab inimese lähedust.
Autor: Erakogu

Kui ta aga kuulis galgodest ja näitleja Eva Püssa algatusest leida Hispaaniast toodud koertele kodu Eestis, tabas ta end mõttelt, mis muutis kõike. “Miks ma peaksin kutsika võtma, kui täiskasvanud koer sobiks mulle palju paremini?” meenutas ta järsku selgust. Ja veidral kombel hakkasid talle galgod kohe meeldima. Et tegu on tõepoolest võluva koeraga, on seda kummalisem kohtlemine, mis neile Hispaanias osaks saab.

Surmale määratud

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!