Tapa vallas puhkes tulekahju turbarabas, süttis ka Uikala prügila

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 22. mai 2024
Jaga lugu
Kolmapäeva õhtul puhkes põleng Uikala prügilas.
Autor: Päästeamet

Kolmapäeval kell 17.34 sai häirekeskus teate metsapõlengust Lääne-Virumaal Tapa vallas Kuru küla turbarabas. Paar tundi hiljem süttis Ida-Virumaal Kukruse külas Uikala prügila.

Kuru külas turbarabas põles maapind, põõsad ja noorendik. Kohale jõudnud päästjad hindasid põlenguala suuruseks ühe hektari ning tugeva tuule tõttu põlenguala laienes. Kustutustöid alustati kahes lõigus.

Kella 20.53ks suudeti tule levikule piir panna, kokku oli põlengud 2 hektarit turbapinnast. Alalt leiti mõne aja pärast mitmeid tulekoldeid, mis kustutati. Öösel kustutustööd peatati.

Neljapäeva hommikul alustas Tapa päästekomando meeskond ala kontrollimisega. Leiti mõned tulekolded, mis kustutati kella 9.27ks. Kustutustöid tegid Tapa, Väike-Maarja, Koeru, Kehra ja Rakvere kutselised ning Kadrina vabatahtlikud päästjad.

Kolmapäeva õhtul puhkes põleng Uikala prügilas.
Autor: Kunda päästekomando

Kolmapäeval kell 19.21 sai päästeamet teate põlengust Ida-Virumaal Kukruse külas Uikala prügilas. Süttinud oli prügimägi, mille põlemine muutus tugeva tuule tõttu kiiresti intensiivsemaks ja laiaulatuslikumaks. Päästjad reageerisid suurte jõududega - kohal on 7 põhiautot, 3 vabatahtlike meeskonda ja 4 paakautot. Kustutustöödele kaasati öösel lennu- ja merepäästekeskuse helikopter.

Põlengu käigus hävis prügila üks angaaridest ja oli oht, et tuli võib levida metsa. Päästetöid raskendavad veeprobleemid, sest ala vaavarudest selleks ei piisa. Põlenguala on suur, kustutustööd on kestnud prügilas terve öö ja neljapäeval jätkuvad.

Suurenenud õhusaaste tõttu saadeti hilisõhtul välja SMS ohuteavitus EE-ALARM ja paluti hoida kinni uksed ja aknad, sulgeda ventilatsioon ja vältida õues liikumist. Neljapäeval kell 6.40 saadeti välja lõpusõnum, et suurem õhusaaste oht on piirkonna elanikele möödas, õues viibimine on ohutu. Siiski paluvad päästjad piirkonna elanikel päeva jooksul jälgida ametlikke infokanaleid. Tuule suund võib muutuda ja õhusaaste oht suureneda.

Uikala pürgilapõleng.
Autor: Päästeamet

Toila vallas Konju külas metsa- ja maastikupõlengualal teb päästeamet järelkustutust. 20. mail kell 10.14 Konsu külas alguse saanud ja Toila valda Konju külla levinud maastikupõlengu ala on ligi 8 hektarit. Põles vanal karjäärialal turbane pinnas ja põõsastik ning tuli levis metsa. 22. mail toimusid kustutustööd 2 hektari suurusel alal ja põleng suudeti õhtuks kustutada. Neljapäeval alustasid Sillamäe päästjad põlenguala kontrollimist ja vajadusel tulekollete kustutamist.

Konju maastikupõleng.
Autor: Päästeamet

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!