Uus skeem kinnisvaraturul: hinnatõus sunnib koduostjad kohtusse

Autorid: Albert Linntam, Joosep Kuusk • 26. detsember 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu
Esimene vihje selle kohta, et arendaja soovib teenida kokkulepitust suuremat tulu, saabub tavaliselt arendajapoolse pakkumise või "läbirääkimistele kutse" näol.
Autor: Andras Kralla

Ehitushindade tõus on viimasel ajal loonud praktikas olukorra, kus mitmed, eriti just väiksemad kinnisvaraarendajad püüavad koduostjaid lubatud kinnistutest seadusevastaselt ilma jätta, kirjutavad advokaadibüroo Sorainen vandeadvokaat Albert Linntam ja jurist Joosep Kuusk.

Teatavasti eristatakse kinnistu ostmisel kahte lepingutüüpi: võla- ja asjaõiguslepingut. Enne Venemaa sissetungi Ukrainasse ning ehitushindade hüppelist kasvu sõlmitud võlaõiguslikes müügilepingutes fikseeritud hinnad ei pruugi vastata ligilähedaseltki sellele turuhinnale, mis kehtib maja valmimise hetkeks. Reeglina peab arendaja üle andma valmis hoone aga just selle summa eest, milles lepiti kokku võlaõiguslikus müügilepingus juba ammu enne maja valmimist.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!