Raivo Vare: Hiina rahuinitsiatiivi tagamaad

Autor: Raivo Vare • 22. märts 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Hiina liider Xi Jinping ja Venemaa president Vladimir Putin tõstmas toosti Xi kolmepäevasel visiidil Moskvasse.
Autor: AP/Scanpix

Peking kasutab Venemaad eksisteeriva maailmakorra ümberkujundamisel "jäälõhkujana". Putini suhtes väljastatud vahistamisorder omab suurt tähtsust. Paistab aga, et Lääs polnud nõnda mastaapseks sõjapidamiseks ja vastava tehnilise abi ulatuseks valmis, kirjutab vaatleja Raivo Vare tema Äripäevas ilmuvas sõjablogi postituses.

Kõige enam annab praegu kõneainet Hiina liidri Xi Jinpingi visiit Moskvasse, mille kaks peamist teemat on Hiina välispoliitilised initsiatiivid seoses Ukraina sõjaga ja Pekingi Venemaaga arendatav koostöö. Selle foonil jäid piisava tähelepanuta nii Ramsteini toetusgrupi järjekordse kohtumise tulemused, Eesti initsiatiivil otsustatud Euroopa Liidu mürsuabi ja USA järjekordne sõjalise abi pakett Ukrainale ning palju muudki. Ainsana pälvis veel tähelepanu Rahvusvahelise Kriminaalkohtu pretsedenditu otsus esitada süüdistus ja väljastada vahistamisorder Putini suhtes.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!