Väikekaupmees: turgu ahistav alkoholiregister peab kaduma!

Autor: Karmo Tüür • 6. mai 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Karmo Tüür.
Autor: Urmas Luik / Pärnu Postimees / Scanpix

Alkoholiregister on elav näide sellest, kuidas turumoonutus ei taha kaduda, sest bürokraatia on tugevam kui terve mõistus, kirjutab enam kui 10 aastat käsitööõllepoodi pidanud väikeettevõtja Karmo Tüür Äripäevas.

Probleem: Eestis pole võimalik kätte saada eesti tootjate tooteid.

Lahendus: turumoonutus ebatõhusa kontroll-mehhanismi näol tuleb kaotada.

Kõlab jaburalt? Kõlab! Kohe räägin lähemalt

Eesti õlletootjaid hinnatakse maailmas kõrgelt. Nn craft-õllede maailmas (andestage selle anglitsismi eest) kõlab "Eesti" umbes sama vingelt nagu moemaailmas "Milano". Umbes sama vingelt, nagu IT/kübermaailmas, kus paljud peavad vajalikuks targa näoga noogutada, kui järjekordsel konverentsil kuvatakse ekraanile sõna "Estonia"

Päriselt ka - osad meiemaised pruulikojad on ülikõrgelt hinnatud muu maailma sama valdkonna tegelaste poolt ning nendega tehakse väga meelsasti ühispruule. Paraku need enamasti ei leia aga teed Eesti poelettidele, sest et ... bürokraatia! Täpsemalt alkoholiregister, millesse tuleks kanda iga Eestis toodetud ja/või maaletoodud alkohoolne jook. Pisikeste partiide ja piiratud turu tingimustes pole see aga küünlaid vääriv jahmerdamine ning seetõttu lüüakse enamasti käega.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!