Esimest korda matkaautoga: mida kõrva taha panna?

Autor: Aivar Hundimägi • 30. oktoober 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu
Artiklis jagavad kolm peret kogemusi matkaautoga reisimisel.
Autor: Piret Reiljan

Kui plaanite järgmisel aastal perega puhkama minna matkaautoga, siis tasub juba praegu plaan paika panna, sest mida lähemale suvi jõuab, seda väiksemaks jääb renditavate autode valik ning väheneb ka sobiva rendiaja leidmise võimalus.

Järgnevalt jagavad soovitusi kolm peret (artikli autori pere nende seas), kes sel aastal matkaautoga Euroopas reisimas käisid. Kahe pere jaoks oli see esimene kord nii reisida, ühel perel oli varasem kogemus matkaautoga reisimisest Skandinaavias, kuid nüüd võeti ette sõit Itaaliasse, sealt Normandia rannikule ning siis tagasi koju.

Varasema reisikogemusega Tõnis Tuuder hakkas juuliks plaanitud puhkuseks sobilikku autot otsima veebruaris-märtsis. „Ka siis oli sobivat raske leida, sest paljud autod broneeritakse juba ligi aasta ette. Meie jaoks tegi valiku keeruliseks veel see, et enamus pakutavatest autodest on nelja- või viiekohalised,“ rääkis Tuuder, kel peres kasvamas neli last ning seetõttu vajati kuue- või seitsmekohalist sõidukit.

Lisaks sooviti Euroopasse reisida koos teise perega, mis tähendab, et samaks perioodiks tuli rentida kaks matkaautot. Nende reis kestis kümme päeva ning kokku sõideti maha umbes 7700 kilomeetrit.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!