Linnavalitsus pikendab Rakvere kõnniteede hoolderežiimi

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 13. detsember 2022
Jaga lugu
Rakvere linnas käib kibekiire töö.
Autor: Katrin Kivi

Rakvere linnavalitsus otsustas pikendada Rakvere linna kõnniteede hoolderežiimi kuni 16. detsembril kella 11-ni.

Seotud lood

Eile keskpäeval Rakveresse jõudnud lumetorm Birgit tõi kaasa rasked ilmaolud, kuna kogu linnas sadas maha erakordselt suur kogus lund. „Ehkki lumekoristus käis ööpäevaringselt ja hommikuks olid linna põhitänavad sõidetavad, on kõnniteede nõutavat seisunditaset jätkuvalt keeruline saavutada. Seetõttu otsustasime rasketest ilmaoludest tingituna pikendada tavapärasest erinevat kõnniteede hoolderežiimi kuniks on tagatud nõutud seisund,“ selgitas Rakvere abilinnapea Kert Karus.

Abilinnapea sõnul taanduvad probleemid eriliselt suurele lumekogusele kõnnitee koridoris, kuna paljudes kohtades pole lund kuhugile sahata. „Vajalik on eelnevalt lume teisaldamine, nii sõidu- kui kõnniteedelt, kuid seda saab teha efektiivselt öösel, kui liikluskoormus madal. Orienteeruvalt kulub lume teisaldamisele 3-4 ööd,“ märkis Karus.

Vaata, kui ilus on lumine Rakvere linn.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!