Arvustus. Ariya – Nissan neile, kes pole seni Nissaneid vaadanud

Autor: Karl-Eduard Salumäe • 8. jaanuar 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Must on must on must. Proovisõiduauto nägi välja nagu Darth Vaderi kiiver.
Autor: Liis Treimann

Nissani kauaoodatud teine elektriauto mõjub kvaliteetselt, ent latti kõrgemale ei nihuta, kirjutab autoajakirjanik Karl-Eduard Salumäe järjekordse testsõidu järel.

Elektripööre mängib autonduses jõujooni ümber. Olen siinsamas Äripäeva veergudel Renault Megane E-Techi näitel küsinud, kas too Prantsuse tootja ongi nüüd rahvalike markide kroonimata kuningast Volkswagenist etem. Eriti heas hoos on Lõuna-Korea tihedalt põimunud tandem Hyundai-Kia, kelle särtsutoitel pereautod Ioniq 5 ja EV6 kõlbavad mõõdupuuks mitte üksnes otsestele konkurentidele, vaid kõrgemale keskklassile taskukohastele neljarattalistele laiemalt.

Mis toobki meid Nissan Ariya juurde.

Ariya tähtsust Nissani jaoks on raske ülehinnata. Kaua tehtud krossover rajaneb samal Renault’ ja Nissani allianssi uhiuuel platvormil mis silmapaistev Megane E-Tech ning torus olevad tulevikumudelid. 53 600eurose baashinnaga püütakse ostjaskonda, kes on seni Nissanist üle vaadanud, ning seda tehes võisteldakse juba kiidetud lõunakorealastega.

Ootusi kruvib veel tõik, et 2011. aastal müügile jõudnud Nissan Leaf oli teenäitaja – esimene auto moodi elektriauto, mille valguses paistis pisut varem sõlmitud ning Eesti sotsiaaltöötajad Mitsubishi i-MiEVidega sõitma pannud saastekvootide tehing üpris traagiline. Tõsi, Nissan jäigi pikaks ajaks Leafi otsas ratsutama, üllitades sellest küll 2018. aastaks uue põlvkonna, kuid seegi mõjub oma CHAdeMO pistikupesaga üha vananenumana.

Ariya on seda teretulnum, et selle esitlemist lükati kiibipuuduse ja muude tarneprobleemide tõttu mitu korda edasi. Nelikveolised versioonid lasevad end jätkuvalt oodata, saabudes millalgi alanud aasta esimeses pooles.

Niisiis, Nissan Ariya on lõpuks siin. Veetsin sellega paar päeva. Ja …

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!