Lõunanaabrite börsil peitub põnev pärl

Autor: investor Toomas • 15. märts 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Viršit peetakse Läti tanklate kuningannaks.
Autor: Virši

First Northi alternatiivturgu peetakse pigem ebalikviidselt igavaks. Samas on viimasel kahel aastal sinna ilmunud mitu värvika sisuga kodumaist üllatajat ning ühe IPO raames on ehk ka tulevikupärl lõunanaabritelt. Just tema tegemiste sisse nüüd vaatasingi, kirjutab Investor Toomas.

Mõnikord jääb mulle mulje, et Balti aktsiaturg ei ole hästi läbi uuritud ning on investoritele halvasti arusaadav. Kindlasti on siin olemas oma staarid, millest räägitakse ja millega kaubeldakse aktiivselt. Kuid on ka ettevõtteid, mis eri põhjustel ei ole investorite radaril, jäädes kuskile perifeeriasse,

Avaldame rubriigis "Kasulik" erinevaid nõuandeid ja soovitusi. Näiteks Investor Toomas jagab meie veergudel investeerimisideid ning tutvustab erinevaid võimalusi isikliku vara kasvatamiseks.

Veel paar aastat tagasi oli alternatiivbörs First North investorite jaoks igav ning ebalikviidne koht. Kuid alates 2020. aasta lõpust on sinna ilmunud 11 ettevõtet, millest kümme olid meie oma kodumaised ettevõtted.

Vaieldamatu staar First Northil oli omal ajal saunakütteseadmete tootja Saunum, mille aktsia tõusis ühe aastaga enam kui kaheksakordseks. Selle positsiooniga sain ka paraja õppetunni, kui otsustasin põhjas aktsiaid müüa.

Bercman Technologies jääb meelde oma hiilgava börsiletuleku poolest – juba enne börsil kauplemise algust oli selge, et esimesel päeval aktsia hind mitmekordistub. Ja nii see juhtuski. Kuid nüüd on olukord muidugi teistsugune.

Nende staaride taustal kulges First Northi ainus mitte-eesti ettevõtte Virši-A IPO üsna sujuvalt. Tuleb tunnistada, et Läti kütusemüüja Virši-A aktsia väärtus kasvas isegi raskel 2022. aastal, kuid tänaseks on nende hind langenud tagasi IPO tasemele. Samas näitas ettevõte sel perioodil head kasvu ja maksis isegi dividende investoritele. See on aga First Northil harva esinev sündmus.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!