Ole tähelepanelik: vale samm säästude investeerimisel toob kaasa topeltmaksustamise

Autor: Indrek Mäe • 16. mai 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Pensioni investeerimiskontol saab topeltmaksustamist vältida, kui valida tulevikus fondipension, eluaegne pensionileping või loobuda dividendiaktsiatesse investeerimisest.
Autor: Shutterstock

Pensioni investeerimiskontole (PIK) laekuvalt dividendilt peetakse tulumaks kinni täie rauaga. See tähendab omanikutulu teistkordset maksustamist kõigile, kes eelistavad raha korraga välja võtta.

Esimene kord maksustatakse pensionikogujat hetkel, kui tema PIKile laekub omanikutulu mõnest dividendiaktsiast. „Eesti äriühingu dividend, mis laekub inimese pensioni investeerimiskontole, maksustatakse tavakorras. See tähendab, et äriühingu kasumi jaotamine maksustatakse äriühingu tasandil tulumaksuga määras 20/80 või regulaarne dividend määras 14/86 ning viimaselt peetakse lisaks kinni tulumaks 7 protsenti,“ kinnitas maksu- ja tolliameti otseste ja kaudsete maksude talituse juhataja Tiina Normak.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!