Kastmiseks kasutatava vee eest tuleb hakata rohkem maksma

Autorid: Kristel Härma, Kristjan Pruul, Aivar Hundimägi • 4. juuli 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Madis Toomela mäletab, kuidas nooruspõlves kortermajas elades ei jõudnud viiendale korrusele alati kehva veesurve pärast vett. Ja mitte ainult suviti. Praeguses kodus piisab tal suvise põuaga muru hoidmiseks harvast niitmisest, kuid aiamaad ja lilli tuleb ikkagi kasta. Ta teab, et kasta tuleb piisavalt, et taimed põua üle elaksid, kuid mitte pidevalt, sest siis nõuavad taimed vett aina juurde. "Kohati tuleb inimestele meelde tuletada, et puhas joogivesi on meil varsti luksuskaup, mitte igapäevane asi," ütleb Toomela. "See tundub nii lihtne ja loomulik, et vesi tuleb ju kraanist. Eks tänapäeval on inimestel ka teadmine, et piim tuleb ju poest, mitte laudast."
Autor: Liis Treimann

Juulist jõustunud uus ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni seadus toob osades piirkondades inimestele kohustuse ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga liituda. Vee-ettevõtjatel tekkis võimalus küsida kastmiseks kasutatava joogivee eest kõrgemat hinda ning kümnetel tuhandetel inimestel läheb purgimine odavamaks.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!