Investor Toomas: tegin Infortari otsuse ära, jäin Äripäeva peadirektoriga eri meelt

Autor: investor Toomas • 7. detsember 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Infortari juhtkond suutis investor Toomase küll ära veenda, et selle ettevõtte aktsionär tahaks olla. Küsimus on, millal täpselt.
Autor: Liis Treimann

Veel neljapäeva hommikul ärgates sain tõdeda, et hoolimata eilsetest Infortari juhtkonna väga põhjalikest vastustest, mis maandasid mitu minu muret, seisan märkimisotsust langetades endiselt dilemmade ees, kirjutab Investor Toomas.

Otsuse langetamiseks aga enam aega ei ole, sest Infortari aktsiate märkimine lõpeb neljapäeval kell 16, nii pidin enda sees valitsevate tunnete vahel kompromissi otsima ning jõudma järeldusele, millega saaks lõpuks rahul olla kõik minu kehaosad. Tundub, et selle ka saavutasin.

Seotud lood

Nii või teisiti ei jää otsustamisel muud üle, kui lähtuda tootlusootusest – olen juba ammu paika pannud, et soovin teenida vähemalt 12 protsenti aastas, ning nii tuleb iga investeeringu puhul kaaluda, kas see mulle eesmärgi koju toob. Lisaks tootluseesmärgile võiks minu portfelli sattuv ettevõte olla õiglase väärtuse poolest alahinnatud ning omada konkurentsieeliseid.

Ausad ja avatud vastused mitmele küsimusele

Kindlasti rõõmustab mind see, et sain ettevõtte juhtidelt vastuse oma küsimustele kasvu kohta ning kindluse, et ettevõte aktsionäride raha oma kontol hoida ei kavatse. Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt kinnitas nii mulle kui sadadele investeerimisklubilistele, et juhul kui ettevõte sobivaid investeeringuid ei leia, makstakse see aktsionäridele täiendava dividendina välja. Seega jõuab ettevõtte kontol olev ja tulevikus teenitav rahavoog igal juhul aktsionäri rahakotti – seda kas siis läbi kasvu või dividenditootluse.

Aga natuke ka numbritest. Infortari tegevjuht Martti Talgre kinnitas eile, et taastuvenergia segmenti tehtavatelt investeeringutelt oodatakse vähemalt 10protsendilist tootlust, Eesti Gaasi juhi Margus Kaasiku sõnul pakub nende ärivaldkond Eestis nominaalsetes näitajates umbes 6,6 ning Lätis reaaltootlusena umbes 2,65 protsenti aastas.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!