Muusik Toomas Krall: olen õnnelik, et ma ei pea elama rutiinis

Autor: Rahel Lepp • 23. november 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Toomas Krallis läks kaduma teedeehitaja, aga temast sai suurepärane muusik ja näitleja.
Autor: Rahel Lepp

Näitleja ja muusik Toomas Krall ehitas lapsena omale ise lampraadiost kitarri võimendi, käis eesrindlike komsomoliliikmete preemiareisil Odessas ja läks Dajan Ahmetovi käsul ülikooli. Kõigest sellest, aga põhiliselt muidugi oma elust muusiku ja näitlejana rääkis Krall põnevaid ja lõbusaid lugusid.

„Lapsena oli minu hobiks elektroonikavidinate laialilammutamine ja tagasi kokku panemine,“ rääkis Toomas, et ta sugugi mitte sünnist saadik muusika sees ei kasvanud. „Kokku pannes jäi juppe alati üle,“ naeris ta. Et vanasti oli elektroonikat vähe ja seda hankida keeruline, võib arvata, et poisil seetõttu vanematelt nii mõnigi peapesu vastu tuli võtta.

Toomase vanemad on tegelikult pärit Lõuna-Eestist, kes raudteelasest isa töö tõttu ka Riias elasid, aga kui emal võõrsil elamisest isu täis sai, lasti isa tagasi Eestisse suunata. Suunati Tapale, kus tulevane muusik sündis, käis koolis ja elas oma elu esimesed 50 aastat. Alles viimastel aastatel on mees end Sagadi külas asuvasse maakodusse päriselt elama sättinud. „Maal on rahulikum,“ põhjendas ta.

Toomase elu on olnud küll kõike muud kui rahulik ning elukäik kirju kui tedremuna. Muusikusüdamega mehel ei olnud lapsena aega muusikakooliski käia. „Veidi aega käisin ja õppisin akordionit, aga see ei istunud mulle. Mind huvitasid võrrid, õunapuud, kuhu otsa ronida, ja vana sõjamoonaladu, kus käisime poistega padruneid ja lõhkemoona välja kaevamas,“ meenutas Toomas muiates. Suuremaid õnnetusi kui kord väheke näkku paiskunud püssirohtu ette ei tulnud.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!