Kogemuslugu: esimene aasta koos jooksmisega

Autor: Katrin Kivi • 6. jaanuar 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Katrin Kivi alustas eelmisel aastal jooksutreeningutega ja seadis eesmärgiks osaleda seitsmel võistlusel. Ta ütleb, et paika pidas ööjooksusarja looja ja eestvedaja Marko Tormi soovitus õppida jooskma aeglaselt.
Autor: Erakogu

Lõppev aasta kujunes minu jaoks jooksmise aastaks. Harjumust aitas kujundada Ööjooksu meeskond, kes korraldas tänavu ühtekokku seitse jooksu – neilt distantsidelt on mul kodus sama palju medaleid, kirjutab eelmisel aastal jooksutreeningutega alustanud Katrin Kivi.

Miks ma hakkasin jooksma? Asi oli selles, et aasta alguses kujunes mu elu üsna pingeliseks – uus töö Kadrina keskkoolis, õpingud Mainoris ja väljakutsed isiklikus elus.

Teadlased on uuringutes välja toonud tähelepanuväärseid seoseid füüsilise treeningu ja õppimise võime ja hea vaimse tervise vahel. Olin seda ka varem oma naha peal tundnud – tõsi vaid regulaarsete jalutuskäikude põhjal, mis nüüd nende võrdlemisi suurete vaimset pingutust nõudvate tegevuste tasakaalustamiseks tundus liiga lahja pingutus.

Seotud lood

Ühel päeval rääkis kolleeg, et tema maandab oma pingeid joostes. Ta jutustas sellest, kuidas ülikooliõpingute ajal õppejõud neile ikka ja jälle tuletasid meelde – eriti enne eksameid –, et vaimselt pingelistel ajal on väga hea joosta. Hm, ka mulle meeldis kooli ajal joosta – nimelt meeldis mulle pikamaajooks – võibolla sobiks see mulle ka nüüd?

Harjumuse kujunemine

Minu esimesed jooksud olid napid poolekilomeetripikkused sörkimised jalutuskäigu ajal metsas. Pelgasin, et mul hakkab halb, kuid lootsin, et 500 meetrit vast kedagi veel ära ei tapa, eriti kui tõesti tagasihoidliku tempoga liigud. Nii läkski, jäin ilusti ellu.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!