Nullist peaaegu miljoni juurde: Rahakratt jagab teekonnal kogutud õppetunde

Autor: Grete Koho • 2. märts 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Aeg on kallis vara ja tegutsemisega teenib rohkem kui lihtsalt raharaamatute lugemisega, teab Rahakratt oma kogemusest.
Autor: Liis Treimann

Ka Rakveres esinemas käinud Rahakratt on Eesti finantsmaastikul silmapaistev isik, sest ta varjab oma tegelikku identiteeti tuvimaski taha. Tema eesmärk on olla keskmise eestlase rahakoti peegel ja päris elu näide, kuidas keegi hakkab nullist liikuma paremale finantsjärjele.

Krati netoväärtus on kaheksa ja poole aastaga tõusnud 918 000 eurole – miljon paistab. Kaheksa aastaga selline vara koguda on märkimisväärne saavutus.

Swedbanki kogumispäeviku podcast’is rääkis ta oma rõõmudest ja õppetundidest sellel teekonnal. Selgub, et tööturul korduvalt põletada saamine oli päästikuks oma rahalise heaolu enda kätte võtmisel.

“Mu elus on olnud mitu koondamist, millega olen valusalt kõrvetada saanud. Sellest sai ühel hetkel kõrini. Minu CV on kolmeleheküljeline ja seal on vähemalt 20 ametit, stiilis lumelükkaja ja autopesija. Minu arvates on küll okei raha pärast tööd seda, kuid mingi konkreetse aja jooksul. Selle juures on aga ka üks lisatingimus: teenitud raha tuleb kasutada parema homse nimel,” selgitab Rahakratt.

Rahakratt paljastab oma identiteedi ainult lähedastele sõpradele

“Maski all on palav ja ma olen tõdenud, et see on päris halb valik, aga pean oma sõnade taga seisma. Inimeste uudishimu on väga suur, et kes ma olen, aga see on täiesti põhjendamatu. Oma lähedastele sõpradele olen seda öelnud ja see on tore, sest täna räägin sõpradega teemal, millest me muidu rääkinud ei oleks. Ma räägin oma sõpradega rahast ja elust väga vabalt, kunagi varem see nii ei olnud."

Seega jättis ta oma minevikutööd selja taha ja hakkas nullist minema. Esmalt muretses Rahakratt selle pärast, kuidas saada palka juurde ning mismoodi alustada säästmise ja investeerimisega.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!