Raha ja suhted: pereõnn peitub rahasuhte korrasolekus

Autor: Nele Gerberson • 7. aprill 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu

Suhtes eelistatakse üldiselt partneriks kedagi, kes jagaks sarnaseid huvisid, väärtuseid ja elustiili. Tihti ei mõelda aga sellele, kuidas ja kas üldse meie finantsväärtused ühtivad. Mis on ka arusaadav, sest tegemist ei ole kuigi romantilise teemaga. Siiski võib sellel olla väga oluline mõju suhte õnnestumisele.

Seotud lood

Me kõik tuleme oma erineva kogemuste pagasiga minevikust, kus meie enda väljakujunenud harjumused on nagu hästi sissetallatud rada. Rahaga seotud harjumused pole siinkohal erand. Need võivad aja jooksul muutuda sama automaatseks nagu kodust lahkudes ukse lukustamine ja me ei pane neid enam teadlikult tähelegi. Mis ühe partneri jaoks on harjumuspärane, ei pruugi aga teise jaoks mingit loogikat omada. Lisaks on meil kõigil oma soovid ja eesmärgid, mida rahaga teha tahaksime.

Peres kasvavad lapsed oma üha kasvavate vajadustega ja jätkuvalt kummitav inflatsioon, mis palgatõusu efekti kahandab, avaldab juba omajagu survet perekonna eelarvele. Kui sellele lisanduvad veel investeerimissoovid, püüd säästa mõne suurema eesmärgi jaoks või maja ehitamine, lisab see eelarvele veelgi pingeid.

Paarisuhtes tasakaalu leidmine oma ja teise poole soovide vahel nii, et rahateemast ei tekiks täiendavat tüliõuna, võib kohati paratamatult tunduda võimatu missioonina. Oma mõtteid ja nippe pere rahaasjade korraldamiseks jagavad Grünfini kasvujuht ja rahatarkuse edendaja Liisi Kirch, rahatarkuse treener Jekaterina Tint ning Mikroinvestori nime all tuntud investor Marin Vallikivi.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!