Kogemusnõustaja pilguga: 6 müüti depressioonist + isiklik perspektiiv

Autor: Silver Kleimann-Leimann, vaimse tervise kogemusnõustaja • 11. mai 2024
Ainult tellijale
Jaga lugu
Depressioonis inimese jaoks võib isegi voodist püsti tõusmine nõuda meeletult energiat, nagu oleks see maratoni jooksmine. Kui jõuvarud on kasinad, võiks ennast tunnustada aga ka kõige väiksema pingutuse eest.
Autor: Shutterstock

Kõik me oleme kuulnud depressioonist, aga ega me enne, kui seda omal nahal kogeme, täpselt aru saagi, mida see täpselt tähendab. Vaimse tervise kogemusnõustaja Silver Kleimann-Leimann toob ära kuus eksiarvamust depressioonist, lisades enda vaatenurga.

Depressioon oli kunagi minu jaoks pelgalt sõnakõlks. Levis igasuguseid kirjeldusi selle tunde kohta: oled lihtsalt kogu aeg kurb, jõuetu, elu näib olevat mustvalge. Ma ei osanud nende seletustega samastuda, need tundusid kaugena, samas ka pealiskaudsed. Lähedaste seas seas polnud keegi seda omal nahal tunda saanud – või siis oldi, kuid lihtsalt tehti head nägu ja kannatati ära. Kõik muidugi muutus siis, kui ma ise diagnoosi sain.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!