Ajakirjanikud valisid nädala võitjaks Oleg Grossi

Autorid: Kristjan Kurg, Kristjan Pruul, Janno Riispapp • 19. mai 2024
Jaga lugu
Samal ajal, kui paljud ettevõtted koondavad, ujub Oleg Gross vastuvoolu ning laiendab tegevust ja palkab uusi töötajaid.
Autor: Andras Kralla

Nädala olulisi teemsid kommenteerivas saates “Äripäev eetris” valitakse alati ka nädala võitja ja kaotaja. Sel nädalal valisid ajakirjanikud võitjaks OG Elektra omaniku Oleg Grossi.

Kui tööstus- ja ehitussektori raskuste mõjul paisus töötute arv esimeses kvartalis aastaga pea 20 000 võrra, siis näiteks Grossi Toidukaupade ehk OG Elektra töötajate arv kasvas esimeses kvartalis 1614 inimeseni, mullu samal ajal oli ettevõtte palgal 137 inimest vähem ehk 1484 töötajat. Täpsemalt saab lugeda artiklist “Gross palkas juurde üle saja töötaja”.

Kuidas ajakirjanikud oma valikut põhjendasid ja kelle nad valisid kaotajaks saab kuulata saatest “Äripäev eetris”:

Saates räägiti ka välisminister Margus Tsahknast. Kuigi Euroopa Liidu laienemine on Eesti huvides, siis Tsahkna protestijatega liitumist Gruusias võib pidada Euroopa-poolseks surveavaldamiseks jultunud viisil, arvasid ajakirjanikud.

“Tavaliselt ei peeta kuigi heaks tooniks või diplomaatia osaks, kui välisminister kohtub välisministriga, aga vabal ajal avaldab tänaval meelt selle sama välisministri vastu,” rääkis Kristjan Pruul.

Janno Riispapp lisas, et kuna Eesti 200 toetus pole suurem asi olnud, siis on Tsahknal ka Eesti kodupublikule soodne näidata, et ta seisab Euroopa väärtusruumi eest. Saates räägiti pikemalt Gruusia võimuparteide ja opositsiooni suhetest ning proteste tekitanud välisagentide seaduse tagamaadest.

Lisaks tuli juttu Eesti majanduse olukorrast ja konkurentsivõime parandamisest ning Eesti ettevõtete suurtest investeeringutest Prantsusmaale. Ajakirjanikud leidsid, et suure tööstusriigiga tehtud diilist võidavad pigem riigiabi saanud Skeleton ja Bolt, mitte Prantsusmaa riik.

Arutati ka, mida näitavad ja ennustavad viimased arengud kinnisvaraturul.

Saates osalesid ajakirjanikud Kristjan Pruul, Janno Riispapp ja Kristjan Kurg.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!