Rakvere haiglas on esimesed vabad vaktsineerimisajad nädala pärast

Autor: Anu Viita-Neuhaus • 14. mai 2021
Jaga lugu
Rakvere haigla juhataja Ain Suurkaev ütles, et vabu aegu vaktsineerimisele on nädala pärast.
Autor: Andras Kralla

40-aastastel ja vanematel inimestel oli eilsest alates võimalik end vaktsineerimisele kirja panna. Lääne-Virumaal on vaktsineerimise keskuseks Rakvere haigla. Tänase seisuga on seal esimesed vabad vaktsineerimisajad nädala pärast.

Rakvere haigla juhataja Ain Suurkaev rääkis, et registreerimine on näidanud, et eelkõige valitakse esimene vaba aeg.

Rakvere haiglas saab end vaktsineerida tööpäeviti, võimalus on vaktsiinisutsakat saada ka õhtusel ajal.

Suurkaevu sõnutsi oli huvi väga suur. Vaktsineerimisele hakati end veebis kirja panema kohe pärast neljapäeva keskööd. "Kolmapäeva õhtul oli meil vaba 60 aega, hommikul oli plats puhas," lausus Suurkaev.

Haiglajuhi sõnutsi registreeris lõviosa inimesi end vaktsineerimisele hommikul, pealelõunat oli olukord veidi rahulikum. "Liikumine oli kogu aeg olemas," sõnas ta.

Suurkaev rääkis, et eile tegid nad Rakvere haiglas 165 vaktsineerimist. "Tempo on äge," nentis haiglajuht.

Ta ei arvanud, et vaktsineerimine võiks endaga kaasa tuua probleeme. "Keerukas on meie jaoks jaanipäeva nädal, kus teeme teise doosi vaktsineerimisi. Püüame oma meeskonnale ka pühad alles jätta," lausus Suurkaev.

Üleriigilises digiregistratuuris oli tänahommikuse seisuga enam kui 4600 vaba vaktsineerimise aega tervishoiuasutustesse üle Eesti.

Vaktsineerima ei pea end kodukoha vaktsineerimiskeskuses, kuid arvestama peab sellega, et teise doosi aeg antakse samasse raviasutusse ja seda muuta ei saa.

Esmaspäevast avanevad vaktsineerimisajad juba kõigile inimestele alates 16. eluaastast.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!