Tsentrumis avas täna ukse Rakvere Talupood, kus müüakse Eesti talude ja väikeettevõtjate poolt valmistatud toitu. Üle 80 protsendi toodetest on mahedad.
Rakvere Talupoe avamiseni viis kaupluse juhatajate sõnul eluline vajadus. Seni sai siin kandis talutoitu osta vaid ühel päeval nädalas Rakvere turult, kuid inimeste soov on head söögipoolist saada iga päev.
Täna algas Põhja-Eesti maitsete aasta. Sellel aastal andsid Oandu külastuskeskuses maaeluminister Urmas Kruuse ja eelmise aasta toidupiirkonna võitja –Läänemaa – sümboolse kahvli üle Põhja-Eesti maitsete tiimile.
Andsime kolmele Lääne-Virumaa restorani peakokale kaks ülesannet. Palusime kirjeldada, mis nende jaoks sümboliseerib Põhja-Eesti toitu ja jagada retsepti, mille valmistamisega saab igaüks hakkama. Head isu!
15 aastat kestnud keskpankade rahapoliitika tagajärjel ei ole meil enam vabu kapitaliturge ning kogu globaalne majanduskasv tuleneb võlakoorma suurenemisest, mitte tootlikkuse kasvust. See jätkusuutmatu kasv lõpeb peagi väga suure kollapsiga, kirjutab Soome majandusteadlane Tuomas Malinen.