96aastane metsavend Ruuben Lambur: noored on praegu täpselt samasugused nagu minu ajal

Autor: Kristjan Ojang • 25. juuni 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu
Ruuben Lambur on riigipühade tähistamistel sage külaline.
Autor: Kristjan Ojang

Võidupüha ja jaanipäeva tähistamine on Sõmerul elava Ruuben Lamburi jaoks kiire aeg. Tuli leida võimalus, kuidas jõuda nii maakaitsepäevale Väike-Maarjas kui ka istuda lähedastega väikese jaanitule äärde. Õnneks on neid, kellega koos olla ja rääkida, sest jutte ja tarkust mida teistega jagada, on Ruuben Lamburil palju.

Ruuben Lambur on kõike muud, kui tüüpiline vanahärra. Kuigi aastaid on turjale kogunenud juba 96, elab ta jätkuvalt üsna tempokat elu. Mitmesuguseid kohtumisi on piisavalt palju, et nendega ära sisustada suurem osa oma vabast ajast.

Härra Lambur on oodatud külaline nii riiklike tähpäevade tähistamistel kui ka ajalooliste teemade vestlusõhtutel. Teises maailmasõjas sõdinud mehel, kes saatuse tahtel jätkas oma kunagise nooruse teekonda ka metsavenna ja sõjavangina, on rääkida ja meenutada palju. Kusjuures mitte ainult sõja teemadel, vaid ennekõike väärt inimeseks olemisest.

Elurõõmu on Ruuben Lamburil palju ning meiegi vestlust saatsid sageli mõnusad naeruturtsatused. Veeretades ajaratast läbi vana sõjamehe nooruse ja hilisema aja tsiteeris Lambur kirjandusklassikat: „Ei ole mõttetult elatud aegu, mõte ei peagi selguma praegu.“

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!