Ostueufooria lükkas kinnisvara liikuma ka väljaspool Tallinna ja Tartut

Autor: Allan Rajavee • 7. juuli 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Jaanuaris Eesti kinnisvaraturgu tabanud ootamatu ostuhuvi ei piirdunud ainult Tallinna või Tartuga, vaid kergitas korterite, majade ja kinnistute hindu pea kõikjal Eestis, sest pandeemia aeg on laiendanud inimeste vaadet Eesti kinnisvaraturul.

Autor: Vanessa Kassmann

Kevadel levisid Tallinna kinnisvaraturul kuuldused trepikoja enampakkumistest, kus inimesed käisid välja hinna, mida hiljem ei suudetud tasudagi. Kuigi spontaansed oksjonid piirdusid Tallinna, Pärnu ja Tartuga, paistab maa-ameti statistikast, et kinnisasjad läksid soolasema hinnaga müüki pea kogu Eestis. Kas see tähendab, et lõpuks on regionaalpoliitika kandunud vilja ja inimesed mõistavad elu võimalikkust ka väljaspool Eesti nii-öelda suurlinnu?

Sellele küsimusele vastates kinnisvaraekspertide hinnangud lahknevad. Näiteks Arco Vara kinnisvarahindaja Mihkel Eliste hinnangul on paranenud transpordiühendused muutunud Raplamaa või Lääne-Virumaa suuremad linnad Tallinna eeslinnadeks, mis pakuvad noortele peredele soodsaid võimalusi suurema kodu soetamiseks.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!