Tapal teenivad NATO lahingugrupi Briti ja Prantsuse sõdurid said missioonimedalid

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 3. september 2021
Jaga lugu

Kaitseministeeriumi kantsler Kusti Salm andis eile kaitseväe Tapa linnakus üle medalid Ühendkuningriigi juhitava NATO lahingugrupi Briti ja Prantsuse üksustele, kelle teenistus Eestis lõpeb septembrikuus.

Missioonimedalid.
Autor: Kaitseministeerium

„Ühendkuningriigi ja Prantsuse üksused koos 1. jalaväebrigaadiga on tugev rahvusvaheline lahingüksus, mis kinnitab Eesti elanikele, et on võimeline potentsiaalset vastast heidutama," sõnas Kusti Salm.

NATO lahingugrupi juhtüksus Tapal on Ühendkuningriigi maaväe Mercia rügemendi 1. pataljon, mis on järjekorras kaheksas Ühendkuningriigist Eestisse roteerunud üksus. Praegu kuulub Tapal asuvasse lahingugruppi ka Prantsuse 501. tankirügemendi üksus. Viimase kuue kuu jooksul on mõlemad üksused harjutanud koos 1. jalaväebrigaadiga.

„On olnud au teenida õlg õla kõrval 1. jalaväebrigaadiga siin Tapal ja olla osa Eesti kaitseplaneerimisest," ütles kolonelleitnant Dean Canham, Mercia rügemendi 1. pataljon ülem. „Vaatamata Covid-19 seatud väljakutsetele, oleme hoidnud oma valmisolekut ja heidutust kõrgel, oleme saanud harjutada suurepärastes tingimustes ja meie integratsioon 1. jalaväebrigaadiga on olnud väärtuslik kogemus igale lahingugrupi sõdurile. Tagame sujuva ja sidusa missiooni üleandmise järgmisele lahingugrupile."

Mercia rügemendi 1. pataljon annab 19. septembril üle missiooni kuninglikule tankirügemendile (Royal Tank Regiment). Nii nagu Mercia üksus, on kuninglik tankirügement enne Eestisse missioonile saabumist eelnevalt kuuekuulisel väljaõppel Saksamaal. Septembrikuu jooksul annab Prantsuse 501. tankirügement missiooni üle Prantsusmaa maaväe 1. küttide rügemendile.

Kuningliku tankirügemendi varustus, kuhu kuuluvad Challenger 2 tankid ja soomusmasinad, saabub Eestisse 9. septembril. Sel päeval on Paldiski sadama ja Tapa vahel liikumas üksuste kolonnid.

Ole teemaga kursis! Telli oma e-postile teavitus, kui ilmub lugu just sellel teemal:

Vaata veel

Telli uudiskiri ja ole kursis Lääne-Virumaal toimuvaga

Jaga meiega huvitavat infot!

Meie koostööpartneriteks on

Telli uudiskiri ja ole kursis Lääne-Virumaal toimuvaga

Jaga meiega huvitavat infot!