Turismisektori tuleproov tõi kõrgkoolidele uusi väljakutseid

Autor: Gregor Alaküla • 25. september 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Turismisektor pidi möödunud aastal päevapealt kurssi muutma nagu suur laev. Seega kerkis esile küsimus, kas turismisektori inimestele (üli)koolis õpetatavad teadmised on piisavad ja ajakohased, et suuri muutusi ellu viia. Sellele küsimusele otsisime vastuseid saates "Turismitund“ ning selgus, et enim pandi kõrgkoolides rõhku IT-teadmiste laiendamisele ja teenusedisaini õppele.

Paremal Tartu Ülikooli Pärnu kolledži turismiteenuste osakonna juhataja Anne Roosipõld ja ettevõtluskõrgkool Mainori turismi- ja restoraniettevõtluse eriala juht Maris Nõgu.
Autor: erakogu

Äripäeva saates räägime turismihariduse käekäigust ja relevantsusest Eesti kõrgkoolides. Uurime, mida koolide õppekavades tänu koroonakriisile muudeti ja milline on üldse tänapäevane turismiõpe. Saatest saab teada, kas kool valmistab õppijaid reaalseks eluks piisavalt ette, mille poolest erinevad kutseõppurid ja kõrgkoolide lõpetajad ja kuidas motiveerida sektorit vahetanud turismispetsialiste südamelähedasele tööle tagasi tulema.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!