Rakvere munitsipaalkoolid jätkavad pärast vaheaega kontaktõppel

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 29. oktoober 2021
Jaga lugu

Rakvere linnavalitsus otsustas koos koolijuhtidega toimunud nõupidamisel, et Rakvere linna munitsipaalkoolides (Rakvere Reaalgümnaasiumis, Rakvere Gümnaasiumis ja Rakvere Põhikoolis) jätkub õppetöö 1. novembril kõikides kooliastmetes tavapärasel viisil.

Rakvere abilinnapea Laila Talunik.

Rakvere abilinnapea Laila Talunik rääkis pressiteate vahendusel, et hetkel ei anna epidemioloogiline olukord Rakvere linnas alust suunata kõiki koole peale vaheaja lõppu distantsõppele, kuna nakatumiste arv on võrreldes teiste piirkodadega väiksem.

"Jälgime olukorda ja kujundame edasisi otsuseid tihedas koostöös Terviseameti Ida regionaalosakonnaga. Kui mõnes klassis või koolis tekib suurem nakatumiskolle, siis kaalume vajadusel õpilaste suunamist distantsõppele kooli ja klassikomplektide kaupa," lisas Talunik.

Rakvere koolijuhtide sõnul jõudsid haridus- ja teadusministeeriumi juhised esmaspäevast kavandatava üleriigilise kiirtestimiste kohta koolidesse alles neljapäeva õhtul. Siiski on testimise korralduse osas hetkel veel palju ebaselgust ja mitmeid lahendamist vajavaid küsimusi. Koolid edastavad info jooksvalt. „Sellises mahus kohustuse panemine kooli õlgadele on absurdne,“ sedastas Rakvere linna suurima, reaalgümnaasiumi direktor Martti Marksoo.

Rakvere Gümnaasiumi direktor Riina Veidenbaum paneb kõigile koolivaheajareisilt naasnutele südamele teha kindlasti kiirtest ja tuletab meelde, et kooli tuleb tulla täiesti tervena.

„Täna saavad end vaktsineerida kõik Eesti elanikud alates 12. eluaastast. Palun kasutage võimalust ja vaktsineerige end koroonaviiruse vastu. Nii kaitsete enda ja teiste tervist ning saame ühiskonna hoida kauem avatuna,“ lisas Laila Talunik.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!