Kodukokkasid oodatakse osalema jõulutoitude konkursil, kus hea ja parem peaks olema valmistatud Põhja-Eestis kasvanud või valmistatud toorainest. Osalejaid ootavad vahvad üllatused.
Toit võib olla nii soolane kui ka magus, külm või soe roog.
Kodukokkade jõulutoitude retseptikonkursile oodatakse toiduretsepte, mis valmistatud suure armastuse ja pühendumusega. Nendes peab olema kasutatud:
Põhja-Eestis kasvatatud toorainet;
Põhja-Eesti toidukultuuri pärandit;
Tervislikkust;
Fantaasialendu ja loomingut.
Osalejad peavad leiutama ja valmistama Põhja-Eestis kasvanud või valmistatud toorainest jõulutoidu, jäädvustama selle töökäigu, panema kirja retsepti ja saatma konkursile.
Köögirüütleid ootab võimalus näha oma retsepti valmivas kokaraamatus ja võtta osa kokakunsti töötoast.
Tööde esitamise tähtaeg on 1. detsember 2021.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Juhtus nii, et pererahval jäi palju küüslauku üle. Mida teha? Väärt asja ei saa ka niisama ära visata. Väike-Maarjas asuva osaühing Vinkymon vedajad mõtlesid, et mis oleks, kui teeks küüslaugust krõpse. Sel nädalal valiti Vinkymon küüslaugukrõpsud Põhja-Eesti parimaks toiduks.
Andsime kolmele Lääne-Virumaa restorani peakokale kaks ülesannet. Palusime kirjeldada, mis nende jaoks sümboliseerib Põhja-Eesti toitu ja jagada retsepti, mille valmistamisega saab igaüks hakkama. Head isu!
Täna algas Põhja-Eesti maitsete aasta. Sellel aastal andsid Oandu külastuskeskuses maaeluminister Urmas Kruuse ja eelmise aasta toidupiirkonna võitja –Läänemaa – sümboolse kahvli üle Põhja-Eesti maitsete tiimile.
Varahaldur ja majandusekspert Peeter Koppel leiab, et praegune majanduskeskkond on suhteliselt kesine, kuid me pole selles lõpuni ise süüdi.