Viru-Nigula vallas sõlmiti opositsioonileping

Autor: Kristjan Ojang • 12. november 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

9. novembril, pärast valimistulemuste väljakuulutamist sõlmisid Viru-Nigula vallas opositsiooni jäänud valimisliidud Tasakaal ja 4K ning erakonnad Eesti Konservatiivne Rahvaerakond ja Keskerakond omavahel ühise tegevuse kokkuleppe. Tegemist on teadaolevalt esimese opositsioonilepinguga Lääne-Virumaal.

Opositsioonilepingu üks osapool - valimisliit Tasakaal.
Autor: Reti Kokk

Viru-Nigula vallas võttis valimistel kindla võidu valimisliit Meie Kodu, teenides volikokku 12 mandaati 21-st. Meie Kodu ridades kogus väga tugeva häältesaagi (424 häält) vallavanem Einar Vallbaum, kes pärast valimisi teatas Lääne-Virumaa Uudistele, et kutsub kõik teised volikokku mandaate teeninud valimisliidud ja erakonnad koostööläbirääkimistele.

Tänaseks on selge, et koalitsioonilepingu sõlmimiseni teiste osapooltega ei jõutud. Selle asemel sündis Viru-Nigula vallas hoopis opositsioonileping, kuhu kuulub n-ö Vallbaumi vastasleer.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!