Kortermaja renoveerimine kahandas küttekulu pea poole väiksemaks

Autor: Kristjan Ojang • 17. november 2021
Ainult tellijale
Jaga lugu

Nõukogudeaegse kortermaja renoveerimine on kahtlemata suur ettevõtmine, kuid Haljalas tänavu renoveeritud kortermaja näitel võib kinnitada, et lisaks paremale elukeskkonnale annab renoveeritud maja ka kokkuhoiu kommunaalarvetes.

Renoveeritud kortermaja keskkütte arve oli oktoobris pea poole väiksem kui mullu samal ajal.
Autor: Kristjan Ojang

Kortermaja renoveerimine on paras ettevõtmine ning kui elada väiksemas asulas, võib paratamatult tekkida mõte, kas kogu vaev tasub ennast ära. Kui näiteks Rakveres on kinnisvara hinnad kõrgemad ning nõudlus korralike korterite järele päris suur, siis selge on see, et maakonna keskusest kaugemale liikudes muutub nii hindade kui ka nõudluse osa. Mõlemad mõistagi väiksema ja vähema suunas.

Aga kes ei tahaks elada korralikus ja hea väljanägemisega kodus? Ja lõppude lõpuks ei saa ka enda heaolule hinnasilti külge riputada. Nii otsustasid ka ühe Haljala kortermaja elanikud 2017. aastal, et aeg on küps oma kodumajale uue hingamise andmiseks.

Kusjuures hingamine ei tähenda vana kortermaja renoveerimise mõttes sugugi kõnekäändu. Kui võrrelda pea pool sajandit tagasi ehitatud maja kliimat renoveeritud maja kliimaga, on vahe väga suur.

Seotud lood

„Enne renoveerimistöid käidi ja mõõdeti meie korterites õhu niiskuse taset. Kui lubatud näit on 1000 ühikut, siis meie korteris oli see 1378 ühikut. Meil oli ikka väga niiske,“ sõnas korteriühistu raamatupidaja Ave Kaldma.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!